miercuri, 4 octombrie 2017

36 de ore in Trastevere: Corsini, Orto Botanico, Gianicolo


     Dupa-amiaza am parcat la Villa Farnesina. Doar ca programul era pana la 14:00, asa ca am traversat vizavi si mi-am clatit ochii cu tablourile si sculpturile din Palazzo Corsini.





     Sunt 25 de grade afara, toate geamurile sunt deschise si spatiul se umple de ciripit de pasari. In spatele palatului se intinde Orto Botanico. Care ma atrage ca un magnet.


   
     Intr-o ora de plimbare prin gradina nu ma intersectez cu mai mult de 10 oameni, majoritatea localnici. Un bebelus in manduca isi face somnul de dupa-amiaza. Ce chestie! In miezul Romei - o oaza de liniste...



     Intrerupta doar de papagalii pe care ii fotografiez cu zoom. Se alearga unii pe altii de pe un copac pe altul. Primul moment cand regret ca n-am carat dslr-ul cu mine. Poza asta ar fi aratat... a poza.



     In punctul cel mai inalt al gradinii sunt la cativa pasi distanta de Gianicolo, un punct de belvedere. Dar intrarea/iesirea din gradina e inchisa si abandonata, gardul e inalt. O pisica se strecoara ca sa-mi faca in ciuda. Ma tot gandesc - sa sar, sa nu sar... Ma linistesc cand vad un carabinier cu pusca la gat.

     Cobor si urc, urc si iarasi urc.


     Sus e o minima agitatie turistica peste care vegheaza o statuie XXL a lui Garibaldi. Lumina nu bate bine deci nu-l fotografiez. In schimb lumina bate bine peste Roma. Doar ca Roma nu are cladiri care sa iasa in evidenta pe inaltime, iar eu nu am zoom. Ma descurc cum pot. Si ascult un cantacios local care nu suna deloc rau. Ma cuprinde lenea.









SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig