marți, 3 octombrie 2017

Septembrie in EPL


     Luna septembrie a insemnat inca patru etape in Premier League si a fost, negresit, luna lui City. Mai intai a fost 5-0 pe Etihad cu Liverpool. Misiune usurata de rosul vazut de Mane care l-a facut KO pe Ederson. A urmat masacrarea lui Watford: 6-0. Cineva spunea ca in ziua cand Aguero si Jesus vor juca impreuna, City va fi de neoprit. Pai, a cam venit ziua. Si iarasi un macel - 5-0 cu Palace. Care Palace l-a schimbat pe Frank de Boer cu Roy Hodgson, dar si-a continuat seria de infrangeri fara gol inscris. La final de septembrie are 7 consecutive cu 17 goluri luate. City a incheiat septembrie cu o veste agonizanta si o victorie cheie: Aguero si-a rupt o coasta intr-un accident auto deci va lipsi saptamani bune si 1-0 pe terenul campioanei en titre, Chelsea.


     United a tinut bine pasul cu o singura exceptie. Choupo-Moting i-a dat doua goluri lui de Gea si Stoke, cu care si Arsenal s-a impiedicat, a scos un punct cu United. Altfel echipa lui Mou i-a dat patru lui Everton, care la final de septembrie se zbate spre coada clasamentului, patru lui Palace si un singur gol, dar suficient pentru trei puncte, lui Southampton. Sfintii, favoritii mei, au un debut de sezon submediocru, cu doar 5 goluri inscrise in 7 meciuri. Pogba s-a accidentat, dar United a mers bine si fara el, Lukaku servind constant 1 gol la fiecare 90 de minute. Zlatan e programat sa revina in octombrie.


     Septembrie a fost si luna lui Harry Kane. Bucuros ca a trecut luna blestemata august, varful lui Pochettino s-a dezlantuit. 6 goluri, distribuite simetric sub forma a trei duble - cu Everton, West Ham si Huddersfield. Iar Spurs au urcat pe podium profitand de un program mai usor fata de cel al lui Chelsea. Campioana a remizat alb cu Arsenal si a pierdut in extremis cu City. Dar a obtinut si doua victorii afara in locuri dificile - la Leicester si Stoke. Vestile bune pentru albastrii sunt forma lui Morata, hattrick cu Stoke, si revenirea lui Hazard. Vestea proasta e ca signor Conte da primele semne de oboseala declarandu-si dorul de casa si dorinta de a antrena in Cizma.


     Dupa un august turbulent, Wenger a reusit sa ghideze Arsenalul spre vremuri mai bune, sprijinindu-se si pe un program mai usor. Meciurile la indemana au fost castigate fara gol primit - 3-0 cu Bournemouth si cate un 2-0 cu West Brom si Brighton, iar Alexis Sanchez a inceput sa joace si sa conteze. Liverpool a ramas impiedicata de serviciu. Doar egaluri cu Burnley si Newcastle si o victorie cu palpitatii cu Leicester unde a fost nevoie ca Mignolet sa scoata un penalty al lui Vardy. Cormoranii iau gol etapa de etapa, iar in fata, cu exceptia revenitului (pentru cata vreme?) Coutinho, care-si arata clasa, nu au pe cine sa se bazeze. Chiar si asa Liverpool e la doar doua puncte de podium.





SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig