duminică, 1 octombrie 2017

36 de ore in Trastevere: drumul pana acolo


      Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Calator. 

      Asa mi-am inceput jurnalul din Trastevere pe care l-am abandonat la cateva ore dupa ce am trecut Tibrul. N-a fost timp de scris, dar am multe fotografii si cateva inregistrari audio care spun povestea calatoriei mele. Le completez acum cu cateva detalii devenite deja amintiri pentru jurnalul foto/audio al celor 36 de ore petrecute acolo.



      

                                                                 

     Am decolat peste un Bucuresti inca in intuneric, iar la aterizare, pe Ciampino, tocmai incepea o noua zi.

     De retinut ca Ciampino e un aeroport mic, cam ca Baneasa la noi. N-ai nevoie de mult timp ca sa intri sau sa iesi, dar drumul de la Ciampino la Roma poate fi agonizant de lung si dureros cu masina.

     Otopeni-Ciampino, 100 de minute. Ciampino-Roma Termini, 120 de minute! Bara la bara in trafic. Conationalii boscorodesc, eu ma incalzesc cu cateva fotografii. Mereu pe marginea drumului acelasi copac. Sap pe net si aflu ca este vorba de pinus pinea sau... coconar. Exact, co-co-nar! Arbore conifer ornamental cu coroana in forma de umbrela, care creste in zona mediteraneana.

     Aerul conditionat ma face varza, asa ca de indata ce cobor la Termini vreau un ceai si o doza de dulce. Mercato Centrale, rebranduit in directie hipster, e cel mai la indemana.






     Asa arata gratiile trase la metrou. O greva spontana care ma face sa ma rerutez si sa o iau pe jos spre Trastevere. Pe drum imi consum o jumatate din bateria telefonului. Apropo, n-am luat niciun aparat foto, pur si simplu m-am dezobisnuit de a avea unul dupa mine.




     Pe langa panorame, mai sunt si detalii cu lumini si umbre.




                  Intru in Trastevere traversand Ponte Garibaldi. In dreapta e cochetul Ponte Sisto, iar pe dedesubt trec romanii cu pofta de alergat.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig