marți, 10 octombrie 2017

Box office Romania: 2 - 8 octombrie 2017


     Total: 4.58m RON

    In sfarsit box office-ul romanesc a luat-o in sus zdravan. Un  +35% venit pe mana unui blockbuster si a altor trei lansari care au mers peste asteptarile mele.

     Top 3:

Blade Runner 2049 (s1) 1.21m RON
Flatliners (s2) 424k RON
Home Again (s1) 418k RON

     Noul Blade Runner e milionar la debut in Ro. L-am estimat fix acolo saptamana trecuta cu 1.1m RON. Distanta fata de locul 2 e uriasa. Surprinzator pentru mine e ca Home Again prinde podiumul, il estimasem la 220k RON.

     Alte doua premiere incaseaza mult peste asteptarile mele: Happy Family si Octav, fiecare cu cate 335k RON. Daca la animatii imi recunosc deseori incapacitatea de a estima corect potentialul comercial in Ro si factorii care contribuie la succes/esec, Octav reprezinta un caz aparte. In primul rand din cauza campaniei foarte active de promovare, inceputa devreme, coerenta si foarte sustinuta, si in al doilea rand din cauza aerului sau de film de altadata, de film care se vrea mare. Nu discut daca este sau nu asa, conteaza mai putin asta atunci cand vorbim de incasarile de la lansare ale unui film. Word of mouth-ul se va vedea in urmatoarele saptamani. Cert este ca accentul in promovare a fost pus pe distributia formata din doi actori mari din vechea generatie (Iures, Rebengiuc), pe imaginea si pe muzica clasica si pe ideea ca filmul ataca teme mari, universale. Si astfel au reusit sa intoarca o cifra buna pentru lansarea unui film romanesc.  Octav este cel mai bun incasator romanesc pe 2017 ca debut.

     Ce se lanseaza in weekend in cinematografe?

     Un w-end mai putin agitat, cu doua wide releases.

The Snowman
     Un dark detective dupa in roman de Jo Nesbo, cu Michael Fassbender in regia lui Tomas Alfredson. Romanele nordicilor au gasit in public si la noi, iar Fassbender are fanele lui. Nu stiu cati dintre amatorii de horror american - gen care a mers foarte bine anul acesta in Ro - vor fi dornici si de o experienta mai stimulativa intelectual. Promovare nu am simtit. Estimarea mea: 410k RON.


My Little Pony: The Movie
     Brand exista, voci romanesti vor fi. Calitatea animatiei nu pare cine stie ce, iar filmul ramane nisat pentru fetite de 4-10 ani. Estimarea mea: 70k RON.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig