marți, 31 octombrie 2017

Octombrie 2017 in EPL


     Prima jumatate a lunii a stat sub semnul finalului de campanie pentru Mondialul din Rusia de la vara, asa ca in octombrie s-au jucat doar trei etape - 8, 9 si 10.

     City a continuat sa faca instructie cu echipele care au avut ghinionul sa-i iasa in cale. Pe Stoke a demolat-o cu 7-2! Pe Etihad lui Burnley i-a dat scor de forfeit - 3-0. Iar la West Brom Albion avea 3-1 in minutul 90. Leroy Sane a devenit titular dupa niste prestatii de cinci stele. Are 5 goluri in 9 aparitii.


     United e in pierdere evidenta de forma si moral. Pe Anfield, a parcat autobuzul pentru un scor alb, iar la Huddersfield - soc! - s-a impiedicat si a plecat fara punct. S-a auzit ca in vestiar a fost vrie, dar in ultimul meci al lunii United s-a redresat cu o victorie la limita, dar cruciala: 1-0 in fata celor de la Spurs, veniti in vizita fara Kane.

     In afara infrangerii de pe Theatre of Dreams, Spurs au avut o luna buna. Au castigat cu Bournemouth gratie reusitei lui Ericksen, si, pe un record de audienta pentru un meci de PL (80.827), pe Wembley, i-au administrat o corectie zdravana lui Liverpool - 4-1 cu o dubla semnata Harry Kane. Dele Alli viseaza la transferul de la vara si are un sezon modest fata de precedentul. Daca nu se trezeste, presimt ca la vara cumparatorii se vor evapora.


     Klopp si cormoranii sai au avut inca o luna obisnuit de... haotica. Dupa remiza cu United, in care au avut posesie si ocazii, au fost ingropati de Spurs pe Wembley si au invins 3-0 un Huddersfield care a prestat jenant. Ca sa vorbim nemteste - kein Geschaft.

     Minunea lui Palace a tinut fix o etapa, dar ce etapa! Dupa 7 runde fara gol si punct, Palace a invins campioana en titre Chelsea inscriindu-i de doua ori. Apoi s-a stins cu Newcastle si, intr-un meci al suferindelor care se adancesc si mai tare in mizerie, a facut 2-2 cu West Ham. Care, incredibil sau nu, nici dupa 0-3 cu Brighton, cu o etapa mai devreme, nu se desparte de antrenorul Slaven Bilic. In schimb in octombrie au fost zburati de pe banca doi tehnicieni - Shakespeare si Koeman. Probabil ca patronul, parca thailandez, de la Leicester n-a inteles ca titlul castigat a fost un miracol divin si are asteptari exagerate. La Everton rezultatele au fost dezamagitoare, iar umilinta cu Arsenal (5-2) a pus capac. Totusi prea putina rabdare pentru un om care a terminat sezonul trecut pe 7 si caruia nu i-a fost adus un inlocuitor pentru Lukaku. Zvonurile sunt ca Tuchel va prelua fraiele la vara.


     Tunarii au avut inca o luna scoasa din manualul de psihiatrie, capitolul personalitatea maniaco-depresiva. S-au facut de ras pe Vicarage Road unde Watford, unul din piticii in forma, le-a luat toate punctele in ultimul minut. Au urmat doua victorii, dar in ambele a fost nevoie de resuscitari (a se citi reveniri) - cu Everton si Swansea.

     Chelsea, intrata intr-o morisca a declaratiilor negative si zvonurilor alimentata de Conte insusi care tot vorbeste de dorul sau de Italia, a suferit infrangerea de la Palace, iar apoi a muncit zdravan pentru doua victorii. Pe Bridge rezerva Batshuayi a dat o dubla si a intors meciul care curgea in favoarea lui Watford, iar Morata - revenit dupa accidentare - si Hazard au castigat meciul cu Bournemouth.


    Primul an de multi ani incoace in care top 6 strange toata crema din Premier League.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig