joi, 30 noiembrie 2017

Noiembrie 2017 in EPL


     A fost o luna in care greii Angliei s-au miscat excelent, Tottenham a iesit sifonata tare, West Ham l-a zburat in sfarsit pe Bilic, iar eroul remarcat de mine a fost Mohamed Salah.

     City, lidera de clasament, l-a sarbatorit la startul etapei 11 pe King Kun - devenit in acte cel mai bun marcator din istoria echipei. Sarbatoarea gazdelor s-a prelungit in teren. A fost 3-1 cu Arsenal. Intre etapele 11 si 12 acelasi Kun Aguero a lesinat la pauza unui amical al Argentinei cu Nigeria, dar a avut cine sa se ocupe de goluri la Leicester, de unde City a plecat iarasi cu 3 puncte. City a inceput insa sa tremure pe final de noiembrie. Dupa 2 luni consecutive de victorii la scor a mers la Huddersfield unde fost condusa, dar a intors cu noroc. Apoi acasa cu sfintii, cetateanul Sterling a inscris golul victoriei in minutul 6 de prelungiri.


     Concitadina United a plecat invinsa de pe Bridge unde Morata a facut diferenta. Mou, racait iarasi la orgoliu de un Conte in jurul caruia roiesc zvonurile plecarii. Ce-i drept Italia a ratat calificarea la Mondiale pentru prima oara din '58 incoace, iar Conte se tot plange de dorul peninsulei. Nimic surprinzator daca devine selectionerul azurilor. Revenind la diavolii rosii, ei au luat insa urmatoarele 9 puncte - un 4-1 impresionant la revenirea lui Pogba cu Newcastle, un chinuit 1-0 cu BHA si iarasi patru goluri inscrise, doua dintre ele, de Ashley Young, la Watford - una din echipele mici cu un parcurs excelent pana acum.

     Spurs au luat-o la vale zdravan. Si ca joc, si ca rezultate. Dupa ce Son a ingenuncheat-o tarziu si norocos pe Palace, ultima clasata, a urmat o serie neagra: o infrangere fara comentarii cu rivala Arsenal, un egal patetic cu West Brom, echipa din coada clasamentului, si o infrangere cu Leicester pentru care au inscris, ca-n vremurile bune, Vardy si Mahrez. In clasament Tottenham se uita cu jind spre locul 6 ocupat de Burnley - o echipa venita din Premiership care face senzatie.

     In timpul asta albastrii lui Conte, pe langa victoria cu United, au castigat meciul lor cu West Brom fara vreo emotie, au scos un punct pe Anfield si au castigat italieneste cu Swansea. Morata arata foarte bine pe cifre, Hazard e intr-o revenire excelenta de forma - a dat o dubla si cateva pase de gol. Ar fi problema Luiz cu care Conte s-a certat si pe care l-a scos din echipa, dar italianul tine bine vestiarul si rezultatele lui Chelsea au urcat-o in clasament pe podium.

     Liverpool a facut instructie cu toti cei pe care i-a prins in noiembrie, mai putin cu Chelsea. Cu ciocanarii, cu sfintii si la Stoke au fost cate trei goluri diferenta de fiecare data si Salah mereu pe lista marcatorilor. Momentul de glorie al egipteanului a fost totusi golul cu Chelsea - echipa care, pe cand era condusa de Mourinho, l-a returnat in Italia pe motiv ca nu face fata. 12 goluri in 14 etape si Salah e oxigenul cormoranilor in fata. Liverpool a fost la 7 minute sa castige si cu Chelsea, dar o centrare prost executata a lui Willian a... intrat in poarta. Ghinionul lui Klopp, bafta lui Conte.


     Si Arsenal s-a redresat dupa infrangerea de pe Etihad si a castigat 3 la rand. Victoria de moral a venit in derby-ul cu Spurs castigat clar si pe teren, si pe tabela. Au urmat victoria din penalty cu Burnley in prelungiri si demolarea lui Huddersfield pe Emirates - 5-0 cu goluri inscrise de Lacazette, Giroud, Ozil si Alexis. Arsenal, cocotat pe 4, incepe sa viseze frumos. Dar pentru trupa lui Wenger urmeaza meciul cu United.


      Inevitabilul s-a produs si conducerea West Ham l-a demis pe Slaven Bilic inlocuindu-l cu... David Moyes. Ca Bilic trebuia sa plece e una, dar sa-l reactivezi pe Moyes e alta discutie. Scotianul pe care Sir Alex il vedea mostenitorul lui la United a facut-o de oaie in ultimii ani cu Sunderland si Real Sociedad. Inceputul a fost cum nu se poate mai prost. Daca pana si Everton - o alta echipa care a schimbat antrenorul si nu prea stie pe unde sa o apuce - a batut-o pe West Ham 4-0... atunci tare mi-e teama ca schimbarea Bilic-Moyes nu va aduce niciun plus in clasament. Daca ciocanarii retrogradeaza la final de sezon, va fi una din cele mai nefericite povesti din Premier League. Stadionul nou, numele sonore transferate, visele de marire si o lipsa acuta de rezultate care ii vor fi scos din elita fotbalului din Albion.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig