luni, 1 ianuarie 2018

Decembrie 2017 in EPL


      Nu exista luna mai densa si mai intensa ca decembrie pentru Premier League. Anul acesta a fost despre:

     City 24/7 

     Echipa lui Pep Guardiola devine o rara avis la nivel european. Doar PSG mai are cifre la fel de convingatoare in acest sezon, dar Premier League e o competitie cu mai multe echipe de top decat Ligue 1. Cetatenii s-au dus la 17 victorii consecutive si sunt neinvinsi in campionat dupa 21 de etape. Au mai multe puncte stranse in cele 21 de etape decat Arsenalul care a terminat neinvins editia 2003/2004 de campionat. In decembrie City a calcat-o pe Spurs in picioare si a batut-o si pe rivala din oras - United. Sunt meciuri pe care City le castiga la 3-4 goluri diferenta, asa ca titlul anul acesta e cam jucat. City se joaca sezonul acesta cu recordurile si istoria.


     Se discuta intens daca Pep si banii celor de la City pot construi o dinastie ca cea a lui Fergie. Raspunsul e scurt si simplu: nu. Pentru ca sunt alte vremuri si nimic din ce se construieste astazi nu e menit sa dureze - de la aspiratoare si pana la echipe de fotbal.

     Happy Kane Christmas 

     In ajun de Craciun Kane i-a dat trei lui Burnley, iar de Boxing Day alte trei lui Swansea. Statisticile sunt uimitoare: 6 goluri in 6 zile, mai multe goluri in toate competitiile decat Messi sau CR7 in 2017, cele mai multe goluri, mai multe decat Alan Shearer (!), intr-un an calendaristic in Premier League.
     Spurs au cel mai bun atacant din Premier League, un pur sange englezesc. Si asta ii tine in top 6.


     Liverpool = Salah

     Liverpool cu chef de fotbal e o placere pentru ochiul spectatorului. Coutinho vine cu executii de exceptie, dar plecarea lui la Barcelona ramane iminenta. Mane are ruperile de ritm si patrunderile care desfac orice cutie de conserve de pe la coada clasamentului, dar intre o suspedare, o accidentare si o plecare in Africa nu si-a gasit constanta. Asa ca greul l-a dus Mohamed Salah, cel care a devenit primul jucator al cormoranilor cu 20 de goluri inscrise in toate competitiile pana la Craciun din sezonul '86/'87 incoace. Egipteanul a batut de unul singur Leicester-ul in ajun de An Nou cu o dubla de senzatie, dar a iesit accidentat.


     Wenger 811 

     Managerul lui Arsenal a sarbatorit in ultima zi a anului meciul cu numarul 811 pe banca tunarilor in Premier League. L-a depasit astfel pe Sir Alex Ferguson si, cred, acest nou record in curs de stabilire nu va mai fi batut niciodata. Wenger e ultimul dinozaur, iar vremea lor a apus.


     Certurile lui Conte continua, Chelsea neafectata

     Au fost Diego Costa si certurile via sms cu el. Rezultatul? Un transfer cu un discount baban inapoi la Atletico pentru atacant.  Chelsea a scos in schimb bani seriosi si l-a adus pe Morata - care s-a adaptat bine si a performat la fel. Totusi lotul in fata e subtire si asta s-a simtit. A urmat apoi David Luiz. Fundasul de baza al lui Chelsea s-a certat cu Conte reprosandu-i stilul defensiv. Si Luiz n-a mai prins lotul. Apararea lui Conte a facut fata cu brio, Conte spune pe la toate colturile ca vrea sa aduca un fundas din Italia, iar Barcelona e dispusa sa-l ia pe Luiz pe termen scurt. Iarasi insa, pentru Chelsea va fi o gaura financiara pentru ca Luiz fusese adus pe o suma uriasa, s-ar putea sa plece pe nimic, iar inlocuitorul va fi si el scump. Iar acum - a venit randul lui Hazard sa fie la cutite cu antrenorul sau. Nu e clar de la ce a pornit totul, cert e ca jucatorul n-a prins lotul la ultimul meci si zvonurile despre o plecare la Real Madrid sunt iarasi intense. Si da, Chelsea s-a descurcat si fara Hazard dezmembrand-o pe Stoke - 5-0. Si sta pe 2 la finalul anului.


    Meciul nebun al lunii

    Arsenal - Liverpool: 3-3 in 22 decembrie 2017
    Cu sase marcatori diferiti si cu o rasturnare de la 0-2 la 3-2 in 6 minute. Arsenal ramane echipa perfecta pentru reclame la pastile pentru cardiaci.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig