marți, 2 ianuarie 2018

Decembrie 2017 in NBA


     In Est Celtics sunt tot pe primul loc, Kyrie si Al Horford la butoane, cu amandoi jucand in medie 32 de minute pe meci. Celtics nu forteaza deci. Iar Hayward si-a dat joasa gheata care-i imobiliza piciorul. Nu exista niciun timetable pentru revenirea in teren, dar moralul echipei are de castigat.

     La usa liderului din Est bate Toronto. In decembrie Raptors au avut un program usor (multe echipe sub .500) asa ca au urcat zdravan. DeRozan a facut cateva meciuri cu 50+ puncte marcate si restul echipei se leaga frumos - fara individualitati, dar eficient. Cavs au turat motoarele ca sa iasa din namol, dar apoi iarasi au lasat-o mai moale. LBJ joaca in medie 37.4 minute pe meci (!) si e liderul echipei la toate capitolele mai putin recuperari (unde e stapan Kevin Love). Revenirea lui Thomas s-a amanat pana la ianuarie.

     Suntem cam spre jumatatea sezonului, dar ierarhia primelor 3 e deja conturata: Celtics au resurse sa-si asigure locul 1, Cavs si apoi Raptors - e ordinea asteptata de mine la finalul sezonului regulat.

     Pistons incepusera ca din pusca, dar s-au linistit repejor. Ca valoare a lotului sunt una din echipele care se va bate pentru un loc 4 in aceasta conferinta. E ultimul care asigura avantajul terenului propriu in prima runda a playoff-ului. Adversare ii vor fi Washington Wizards care s-au redresat dupa un inceput modest si Milwaukee Bucks pe un trend descendent de forma in ciuda faptului ca l-au adus langa The Greak Freak, al doilea marcator al ligii, pe Eric Bledsoe. Lupta e deschisa.

     Merita spus si ca Chicago Bulls dupa un inceput de sezon dezastru (3-20) s-a trezit in alt film (10-4). Cum? De ce? Cu debutantul Dunn si finlandezul de 20 de ani Markanen care joaca mult peste asteptari? Cu Mirotic care a mai pus pe el niste masa musculara? Cu un sistem dorit de Hoiberg care in sfarsit si-a gasit un material uman pe care sa se muleze bine? Toata lumea analizeaza aceasta transformare incredibila si se intreaba daca ea va tine si unde ii va duce pe Bulls. Sunt departe inca de tabloul de playoff, dar raportul victorii/infrangeri e superior unor echipe de pe locuri de playoff.


     In Vest Warriors nu au deloc avans in fata celor de la Rockets. De fapt Rockets au fost lideri mai multe zile decat Warriors in decembrie. Asta si pentru ca Harden a jucat meci de meci si e liderul NBA la capitolul puncte inscrise, in vreme ce Steph Curry a lipsit cateva meciuri. Spurs sunt pe 3 - e probabil locul lor cu sau Leonard. De notat ca veteranul Ginobili inca mai poate sa dea buzzer beatere la 39 de ani.

     Oklahoma City Thunder si-au gasit o exprimare mai aproape de valoarea lor. Westbrook ramane seful, Paul George se aseaza in rol de vioara a doua si e liderul ligii la capitolul interceptii. Carmelo accepta ca va primi mai putine aruncari si va fi numarul 3 in aceasta formula. Si iata-i in tabloul de playoff dand tarcoale locului 4 unde stau Timberwolves. Si daca fac rocada, cele doua echipe tot se vor intalni una cu cealalta in playoff. Si ce meciuri vor fi! Pentru Thunder, cu actualele nume in formula de start, ar fi un esec sa iasa in prima runda de playoff, dar Timberwolves arata foarte bine chit ca, inafara lui Butler, n-au experienta in playoff.

     La fel cum in Est Philly s-a dus in jos - Embiid joaca un meci, apoi lipseste in urmatorul, iar spatele il tine intins pe podea tot timpul cat nu e efectiv in teren, in Vest Lakers se vad departe de visele lor de a prinde un loc in playoff. Sunt inca necopti, nu exista un lider al echipei, Kuzma e cel mai bun marcator cu (doar) 17.5 puncte in medie pe meci, presiunile si discutiile in jurul echipei sunt mari.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig