duminică, 21 ianuarie 2018

Insula Texel


     Nu-mi aduc aminte cand si ce imagine am vazut de pe Texel, dar sunt sigur ca asa s-au petrecut lucrurile. Am vazut o imagine si am vrut sa ajung acolo. Mi-a placut si am mers iar.


     Bucuresti-Amsterdam-Den Helder-Texel. Cam asa suna traseul de urmat pentru ca sa ajungi pe insula. Se scrie cu x, se pronunta s - Tesel. In cea mai rapida varianta iei deci avionul, trenul si feribotul. Tot drumul cu feribotul tovarasi ca cel din imaginea de mai jos iti vor solicita, intr-o maniera foarte vocala, taxa de ciugulit.


     Din Amsterdam, Texel e o excursie de o zi excelenta. Si ca peste tot in Olanda, pe insula bicicleta e sfanta. Astia suntem noi sub forma de ingerasi.


     Texel is serenity now. Full stop.  



     Cai, ponei, oi, vaci, ferme dichisite care-si lasa produsele-n poarta spre a fi cumparate pe incredere, recolte frumoase, flori, mori de vant, plaje cu nisip fin, mare de-o parte, mare de alta, cateva sate idilice, un aerodrom unde poti sta la terasa si admira curajosii. Si, negresit, un far. In capatul a 25 de kilometri lungime si cam 10 latime. 150 de kilometri de piste pentru biciclisti pe Texel. Ca sa nu uiti ca esti in Olanda. 5 euro pentru o zi de bicicleta. Intr-o zi cu soare asa arata paradisul. Albastru, verde si alb.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig