marți, 13 februarie 2018

NBA: Jazz, 10w streak (active)


     Cel mai lung sir de victorii consecutive al acestui sezon ii apartine lui Boston Celtics - 16. Houston Rockets au insirat si ei 14 victorii la rand, iar Cleveland Cavs 13. Al patrulea win streak ii apartine lui... Utah Jazz. Jucatorii si fanii din Salt Lake City s-au bucurat aseara de al 10-lea meci castigat consecutiv. Si streak-ul poate continua pentru ca urmeaza vizita celor de la Phoenix Suns.



     De notat ca 7 din cele 10 victorii au fost on the road si ca Jazz au batut multe echipe de +.500. Raptors, Warriors, Spurs de doua ori si Blazers. O rasturnare impresionanta pentru Jazz care de la un record anemic (19-28), care nu anunta nimic, au trecut la +.500 (29-28) si dau tarcoale, timid deocamdata, playoff-ului.



     Cum se explica aceasta serie de victorii? Eu gasesc 3 motive la indemana:

1. Revenirea lui Rudy Gobert. Centrul francez cu o prezenta defensiva importanta (recuperari si blocaje) a lipsit de la jumatatea lui decembrie si pana la jumatatea lui ianuarie accidentat. A revenit la parametrii normali - double double sau pe aproape in fiecare meci.

2. Ascensiunea lui Ricky Rubio. Point guard-ul de origine spaniola, venit din Minnesota dupa ce a jucat peste vara un Campionat European si pe la Cluj, a facut cateva meciuri spectaculoase. Nu e in mod obisnuit un scorer, dar acum a prins meciuri cu 34, 29, 23 sau 20 de puncte. Asta si in conditiile unui volum crescut de assist-uri.

3. Donovan Mitchell. Un rookie care a explodat pur si simplu in primul sau an in NBA. Are in medie 19.5 puncte, 3.5 recuperari si 3.4 pase decisive pe meci. Si dunk-urile lui spectaculoase au nascut deja multe filmulete admirative pe youtube.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig