miercuri, 14 februarie 2018

Box office Romania: 5-11 februarie 2018


     Total: 7.1m RON 

vs. saptamana trecuta: +54% (4.6m RON)
vs. anul trecut, saptamana echivalenta: -2%(7.3m RON)

Apropierea de Sf. Valentin a adus o crestere masiva de consum, dar raportat la anul trecut box office-ul e la aproximativ acelasi nivel.

     Top 3:

Fifty Shades Freed (S1) 3.0m RON
Maze Runner: Death Cure (S3) 730k RON
The Star (S2) 472k RON

Ultimul film Fifty vine acolo unde il asteptam. E cel mai banos start al unui titlu pe 2018. Si va mai avea o saptamana de incasari serioase inainte sa adoarma la box office. Ultimul Maze Runner alearga in continuare foarte bine pe culoarul sau - are 3m RON stransi in cele 3 saptamani in cinematografele romanesti. Primele doua filme incasau in total in Romania 2.1m RON (2014), respectiv 2.4m RON (2015).

Cealalta premiera a weekend-ului - Call Me By Your Name - a incasat 94k RON.

     Ce se lanseaza in weekend-ul urmator?

Revenim la peisajul cu lansari multiple care acopera toate gusturile.

Black Panther. Supererou Marvel. Mare tam-tam. Critica ii lauda nu doar spectaculozitatea, dar si relevanta in zilele noastre. Prima sigur prinde la romani, a doua mai putin. Va iesi pe locul 2 in saptamana - Fifty va avea intaietate, dar intrebarea e cu ce suma. Ant-man in vara lui 2015 debuta cu 500k RON, Doctor Strange in toamna lui 2016 cu 2m RON. Ambele reprezentau lansari de personaje noi in universul Marvel. Black Panther va deschide undeva intre aceste doua limite.


Phantom Thread. Paul Thomas Anderson, ultimul rol al lui Daniel Day Lewis daca nu se razgandeste in privinta retragerii. Metascor la 90, 6 nominalizari la Oscar. Drama de epoca.

Early Man. Animatie britanica despre un brexit preistoric. Plastelina, stop motion. Nu sunt ingrediente pentru un succes la noi. 

Winchester. Horror-ul de serviciu. Inspirat dupa un caz real.

Paterson. Dramedie de Jarmusch din 2016. Lansare intr-un numar limitat de ecrane.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig