marți, 1 mai 2018

1 mai: Pescara, Sulmona si Roseto degli Abruzzi


     Varicela Marei ne-a anulat excursia la Bari, dar tot am facut un drum italian in aceasta primavara. La Pescara si prin imprejurimi. Minime constatari dupa aceasta excursie si mai multe fotografii.



     Cazarile prin airbnb sunt peste cele prin booking. Nu stiu de ce si cum, dar cred ca am strans o mostra suficient de mare ca sa pot spune asta.

     Parcul cu loc de joaca ramane cel mai important lucru pentru Mara chiar si in deplasare. In lipsa de, improvizam in fel si chip.


     Italia are, oriunde te-ai afla, cel mai bun meniu pentru copiii mofturosi si ai lor parinti: pizza, paste si gelato. Acest triptic te scoate din orice incurcatura. La el se adauga, in situatii disperate, un panini cu prosciutto si mozarella.


      Trenurile italiene sunt curate si punctuale. Legaturi multe asa ca te poti misca bine si usor. N-o fi Pescara cine stie ce, dar poti ajunge intr-o ora la Sulmona sau in 30 de minute intr-o statiune la plaja, gen Roseto degli Abruzzi.



     Sulmona e genul de orasel fatos, care se imprieteneste imediat cu camera foto. Multa piatra cubica si munti care se vad in departare, magazine de confetti (dulciuri cu specific local) in care bomboanele capata forme de flori si cateva biserici vechi, cu ziduri albe.



   
     De acest 1 mai la Roseto degli Abruzzi se putea face lejer baie in Adriatica. N-am fost foarte bine pregatiti, asa ca am stat cu o rochita a Marei la uscat pe un bat. Si, desi campingurile erau deja bine populate, plajele sunt suficient de largi si multe ca sa te simti nederanjat, in lumea ta.


     Ultimul lucru. Ca sa nu sune ca o moara stricata, o las sub forma de statistica: din patru locuri unde am mancat inghetata, in doua ne-au servit romani.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig