vineri, 18 mai 2018

Cea mai buna inghetata din Bucuresti (part 1)


     Suntem trei si avem gusturi diferite. Vara facem un tur de oras in cautarea perfectiunii. Anul acesta am pornit devreme pentru ca vara a venit devreme, asa ca la 1 iulie o sa avem un top clar pentru 2018. Pana atunci sa ne bucuram de calatorie.

Puro & Bio 
Ion Campineanu 20 

POS-ul e vesnic nefunctional, dar asta nici n-ar conta. Serviciul a fost varza, inghetata pusa jumatate pe servetel si jumatate in cornet, dar si peste asta am putea trece. Daca inghetata ar fi buna. Dar nu e. Nu mai e nici macar ok. Gusturile (3x2 incercate) nu prea au legatura cu denumirea lor. Si, mai nasol, trei dintre ele nici nu difera intre ele prea mult. Nici nu mai conteaza cat de variata e oferta daca lucrurile stau asa. Dezamagirea e totala pentru ca acum 2-3 ani aici mancam cea mai buna inghetata din oras. Cea mai buna! Spatiul arata ok, e in buricul targului si ultra-generos - parter si etaj. Poate asta e si ideea - nu e nevoie de clienti care sa revina, la doi pasi sunt hoteluri de unde vine mereu "marfa" proaspata.
Verdict: dezastru 


Dolci Coni 
Drobeta 8 

Prima senzatie pe care o incerci la Dolci Coni e de intimitate. Poate sunt 20 metri patrati cu totul. O bancuta si 3 scaune. Patroana afacerii a trait multi ani in Italia. Tot ea e si cea care prepara inghetata, de multe ori si cea care serveste clientii. Daca nu e ea, atunci e mama ei. Feeling-ul de afacere de familie e intretinut si de clientii care par mereu de-ai casei. Gazda isi rasfata clientela, ofera mici degustari. Si sortimentele - undeva la 16 ca numar - variaza mult in functie de materia prima proaspata disponibila si de inspiratia creatoare. Dar intodeauna gasesti gusturi clasice si combinatii originale. Iar o cupa costa 5ron. La totale - pana sa gusti inghetata - experienta e una placuta si relaxata. Gusturile, cel mai important lucru, sunt delicioase. Niciunul dintre ele nu e vreo ratare. Highlight-urile noastre absolute au fost caise+morcov+mar si lime+ghimbir+scortisoara.
Verdict: familiar si delicios 



Delicii
Constantin Aricescu 65

Eeeee, suntem in Floreasca, la fite. Mai multa atentie la branding, 7ron cupa si cupa e parca mai mica decat oriunde in alta parte. Spatiu inauntru e mic, dar pentru familie si prieteni - banuiesc ai inghetatei - exista si o banca si doua mese in curtea care da tot spre strada. Umbra si in majoritatea timpului liniste. Publicul se schimba si el - la masa de alaturi se discuta de vacante in insule exotice. Nu sunt multe sortimente - cred ca 12 - asa ca pot spune ca am incercat jumatate din oferta locului. Delicii nu isi asuma decat cateva riscuri inovatoare - vezi coliva, in rest joaca la sigur. Nimic in neregula cu asta. Cel mai important: niciun gust nu a fost dezamagitor, cateva au fost chiar de top.
Verdict: gustos, dar fitos 


Delicii libaneze 
Mendeleev 8  

Pe "libanezi" i-am cunoscut in Mamaia si de acolo am aflat ca exista si-n Bucuresti. I-am vizitat de-a lungul timpului de mai multe ori si recunosc ca stilul patronului e cuceritor. Iti da detalii, iti spune povesti, te lasa sa degusti. Clientela e parte in parte - clienti noi aterizeaza mereu, dar sunt si cei care s-au imprietenit si ii trec regulat pragul. La ultima vizita am aflat ca in vara asta nu vor fi in Mamaia, in schimb au deschis o a doua locatie intre Universitate si Unirii. Ce nu ne-a placut la locatia din Mendeleev a fost numarul mare de tantari pe metru patrat. Da, da, foarte multi tantari! Si in privinta decorului as avea unele comentarii. Dar inghetata e geniala. Folosesc folosesc mult condimentele si combinatiile sunt neintalnite de noi in alta parte. Trandafir picant, lime cu ghimbir si chilli, migdale cu piper rosu. Si tot asa. Nu lipsesc gusturile clasice cu care nu gresesti la copii - gusturile simple din fructe sau ciocolata. Oferta e foarte generoasa, iar cupele semnificativ mai mari decat in alta parte. Pretuite si aici la 7ron.
Verdict: genial, cu iz oriental 


Cremeria Emilia
Franceza 42 + malluri din oras

Vorbim deja de un business la scara mare, fara feelingul acela de people to people, angajatii te servesc si zambesc, dar nu exista interactiuni pe bune. Sunt mai multe locatii, dar noi o vizitam pe cea din Centrul Vechi. Acolo unde Emilia are cateva mese afara, cateva buturugi lacuite la parter, inauntru, si un etaj unde mai intra lejer inca 20 de persoane. Deci e alta scara. Laudabil e totusi ca inghetata e gustoasa si si-a pastrat gustul de cand exista. Oferta de gusturi e mare, dar acestea sunt constante si cuminti. Semn ca nu e mult loc de creativitate si rasfat, se lucreaza la volum.
Verdict: bun, dar cam atat



     A doua parte aici.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig