marți, 17 iulie 2018

Cea mai buna inghetata din Bucuresti (part 2)

   
     Partea intai o gasiti aici. Partea a doua vine cu o intarziere considerabila pentru ca un rotavirus ne-a scos in decor cateva saptamani. Dar iata-ne inapoi in cautarea celei mai bune inghetate din oras...

     Sweetology 
     Calea Victoriei 122 

Cu vadul bun pe care il are, acolo unde Amzei inteapa Calea Victoriei, nici nu mi-am dat seama ca Sweetology era deschis de doar cateva zile cand i-am trecut noi pragul. Era un flux constant de clienti, iar doua din cele noua gusturi afisate erau over & out. Ce-i drept angajatele erau un pic crispate, POS-ul inca nu venise si cateva mici detalii, vezi anuntul ca se cauta oameni cool lipit pe un A4 cu scoci, aratau ca vorbim de un business la inceput de drum. Spatiul nu e mare, dar e organizat ok si cu bun gust. Scara interioara fura toate privirile. Asta pana sa remarci becurile in cornete. Afara s-ar putea monta lejer o bancuta pentru clienti. Am testat toate gusturi available in doua runde. Niciun rateu. Doua combinatii cool, italienesti, cu fructe si aperol, respectiv prosecco. Minusul la general, dincolo de oferta inca limitata, e ca toate gusturile sunt un pic prea dulci. Pret: 7/12/15.

Verdict: work in progress, de revizitat spre sfarsitul verii



     Gran Gelato
     Radu Voda 28 

Aflata in proprietatea unei familii de italieni venetieni, cel putin asa am citit pe internet, Gran Gelato a fost o experienta dezamagitoare. Practic e o vitrina la strada, clientii gasindu-si fiecare cate un colt de strada unde sa-si manance gusturile. Doamnelor care servesc nu ca le lipseste zambetul, le lipseste o minima politete vizavi de clienti. Undeva in spate doua colege vorbeau colorat, genul de situatie din care nu stii cum sa iesi cand copilul te intreaba ce inseamna cuvantul ala cu "p", iar la servire starea generala era sictirul. Sunt destule gusturi, nimic de rau de zis la acest capitol, iar clientii nu lipsesc. Ba chiar, dupa familiaritatea lor cu gusturile e clar ca vorbim de clienti cu state vechi. Pentru noi insa nici inghetata in sine n-a fost cine stie ce. Culorile exagerat de vii, zahar exagerat de mult, gusturi prea putin naturale.

Verdict: de ocolit

     Ciocogelateria Venchi 
     Calea Victoriei 241

Calea Victoriei, spre capatul dinspre Piata Victoriei. Venchi a fost inchis o perioada, cel putin asa tin eu minte, dar acum e iarasi open for business. Afara sunt cateva mese si scaune din fier forjat, iar inauntru domina cromatic un mov de pruna abia coapta care da spatiului un aer elitist si retro. Concordant cu traditia brandului Venchi. Nu e neaparat locul pentru o familie iesita in crocsi, dar mica noastra nepotrivire vestimentara nu anuleaza in niciun fel farmecul old school al locului. Tineam bine minte si a ramas valabil faptul ca numarul de gusturi e cumva limitat la Venchi. Sa fie 10, maxim 12. Si mai e ceva - majoritatea sunt in tonuri de maro. Nu degeaba vorbim de o cioco-gelaterie. Noi am gasit o singura varianta de fructe pentru little miss, dar a fost suficient. Zmeura a fost pe gustul ei. De fapt la nivel de gust, oricare ar fi alegerea clientului, Venchi e fix unde trebuie. Textura si aftertaste included.

Verdict: delicios in regim clasic


     Partea a treia o gasiti aici.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig