marți, 29 mai 2018

Exploratoriu. Muzeul copiilor


     Anul trecut in ultima zi de Cluj, cautand sa scapam de soare, dar sa avem parte de un loc unde Mara sa se joace, am descoperit la vreo 14km de oras un loc minunat. Dar ce zic eu minunat, practic am gasit paradisul copiilor. Si nu doar al lor. O zi cat am avut la dispozitie n-a fost destul, dar noi merem la Cluj an de an...

     Anul acesta, pe langa inghetatele de la Beldi si Moritz, pestele cu cartofi prajiti de la Marty si joaca prin Parcul Central, pentru Mara Clujul a insemnat Exploratoriu - Muzeul Copiilor. Acolo a fost vineri dupa-amiaza, sambata toata ziua si duminica in doua reprize. Ar fi mers si luni, doar ca era inchis, deci pofta-n cui pana la anul.



     Cum e la Exploratoriu in cuvinte? E un loc in care copilul din tine, parintele, va iesi cu siguranta la joaca. No, ce ii mai fain de atat? cum ar zice ardeleanul. Exploratoriu e un spatiu imens si bine aerisit. Habar n-am sa va explic cum e cu acoperisul si sistemul de ventilatie, cert e ca inauntru indiferent de conditiile meteo si indiferent de cat e de aglomerat e tare cool. Indoor sunt jocuri de toate felurile. De inteligenta, de motricitate fina, role play - supermarket, doctorul veterinar. Un colt e destinat experimentelor din care copiii invata cum e cu legile fizicii, iar in altul se afla o gramada de costume pe care copiii le pot proba si purta in voie. Masinute, caluti, castele, roboti, puzzle-uri. Sunt si carti de citit pentru cei mari si cei mici. A doua zona mare e dedicata jocurilor de motricitate grosiera. Si sunt de toate felurile. Noi ne-am distrat cu un puzzle 3d in orb si nu numai. Atat de mult ne-a placut incat ne-am tras pe film.



   
     Exploratoriu are inca o zona, tot indoor, de sporturi. Baschet cu panouri la inaltime reglabila, biciclete, trotinete, minigolf. Gradina pare un work in progress, dar a aparut o mica bucatarie si am mancat de pranz ok - supa cu taitei, pizza quatro fromaggi si un burger. Un caine mare si negru - Blackie - doarme la umbra. Gazdele locului sunt o romanca, un american aka chef off the grid si baiatul lor, Maxi. Plus Blackie, de care v-am zis, un cameleon si o soparla gecko pe care i-am vazut de aproape, doua broaste testoase si Grindina. Cine e Grindina? Nu pot sa scriu aici. Maxi a zis sa pastram secretul.

     Site-ul Exploratoriului il gasiti aici. Have fun!

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig