sâmbătă, 26 mai 2018

Foxtrot


     In deschiderea TIFF17 in Piata Unirii. Precedat de un scurtmetraj documentar din 1993 despre Doina Cornea. Si stropit de un inceput de ploaie care a gonit sensibilii si neechipatii.


     Foxtrot e un film cu greutate, multi-premiat inclusiv in Israel unde a nascut ceva discutii si un darling al criticilor. Structural e puzzle cu trei piese mari care "vorbeste" spectatorului mai ales in plan simbolic si predominant pe cale vizuala, mai putin narativ. Hard drama cu multe straturi, cel transgenerational cel mai intrigant de analizat dupa mintea mea, dar balansat cu niste tuse de umor negru si absurd numai bune ca filmul sa nu scufunde intr-o tristete oarba.

     Dupa Foxtrot ramai musai cu o imagine in cap. Pentru multi e camila care trece pe sub bariera ridicata sau dansul cu arma-n mana. Intens folosite si in promovarea filmului. Despre absurdul razboiului. Pentru mine e detaliu semnificativ - sketch-ul de pe peretele din apartamentul familiei Feldman. Liniile nesigure, repetate, care par sa se scufunde, dar de fapt ajung tot acolo de unde au plecat.


     Foxtrot va intra si in cinematografele din Ro din 8 iunie.
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig