duminică, 13 mai 2018

NBA 2017/2018: Fizdale in NY, Casey out


     Dupa 59 de victorii in sezonul regulat, record pentru franciza si top seed in Est, Raptors s-au blocat mental. Si au iesit in prima runda. 0-4. Un clean sweep rusinos executat de "nasul" lor - LeBron - care indiferent ca purta tricoul lui Heat sau Cavs le-a facut de petrecanie in ultimii ani.

     In NBA nu exista promovari/retrogradari. Dar nici locuri de CL sau EL. In NBA nu exista decat un singur scop, un singur sens: un inel de campion. Sigur ca Raptors sunt o franciza relativ tanara, iar succesul recent nu e de neglijat. DeRozan si Lowry sunt All Stars, tribunele sunt pline, Raptors vand si vand bine, victoriile atrag intotdeauna atentia. Dar atunci cand conteaza cel mai tare - in playoff - sufera crunt. Sa nu uitam de recordul lor negativ inaintea acestui playoff: nu stiu cate prime meciuri de playoff jucate acasa si pierdute. Un alt blocaj mental.


     Presedintele lor - Masai Ujiri - a construit cu rabdare si sens, dar probabil ca si el a fost dezamagit nu neaparat de iesire in sine, ci de non-reactia echipei in meciuri consecutive. De faptul ca in game 4, Raptors n-au avut orgoliu, ca au intrat deja invinsi in teren. Multi comenteaza ca fereastra in Est se va inchide pentru Toronto foarte curand. Viitorul e cu si despre Boston si Philly, iar pe termen scurt daca LBJ ramane in Cleveland, Raptors risca sa repete cosmarul trait acum. Ce e de facut? Ujiri, cel care decide, a ales sa-l concedieze pe antrenorul Dwane Casey. Chestie care i-a lasat pe multi masca. Presedintele lui Raptors a lasat sa se inteleaga ca schimbarile de roster sunt si ele probabile, dar ca va lucra incet si cu cap. Si decizia de a-l elibera pe Casey din functie - a spus el - a fost luata prompt tocmai pentru a-i oferi sanse acestuia sa prinda un alt post de principal la o echipa din liga. Bucks si Hawks in Est cauta...


     Knicks, una din cele mai valoroase francize din liga si o dezamagire constanta in ultimii ani, nu mai cauta. Dupa despartirea de Jeff Hornacek, al 11-lea antrenor in 17 sezoane, Knicks l-au adus pe banca drept principal pe David Fizdale. 43 de ani si un CV cu highlights. Secund in Miami in anii celor 2 titluri cu LBJ si principal la Grizzlies vreme de un an (cand a intrat in playoff) si inca o luna (cand s-a certat cu Marc Gasol si a fost concediat). Fizdale a anuntat deja ca o sa bata drumul pana-n Europa unde Porzingis e in vacanta, iar Nick van Exel va face parte probabil din staff-ul lui Knicks. Publicul de la MSG e sufletist, dar nerabdator. Ochii si pe roster, Knicks vor incerca cate ceva in vara.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig