miercuri, 18 iulie 2018

Kawhi in Toronto, DeRozan in San Antonio. Cine are de castigat?


     Ultimul mare transfer al intersezonului e pe cale sa se produca. Kawhi Leonard, desi nu vrea, va merge in Toronto. Raptors il vor avea vreme de un an - one year rental cum zic americanii - apoi jucatorul va fi liber. A spus ca vrea L.A si sansele sa fie dat pe spate de Toronto sunt... (ha-ha!) NULE. Va pleca asa cum a venit. Dreptul lui, simplu si clar, cu cat mai simplu si mai clar cu cat omul a spus asta deja. Nimeni nu ii poate reprosa nimic. Raptors vor fi dat deci un jucator bun, nu discut aici problemele mentale ale lui DeRozan, pe NIMIC. Sigur, pot pune la anul de o reconstructie majora, au scapat de un contract baban, dar nici nu vor vedea nimic in schimb. Pentru Raptors e o oportunitate ratata, iar cu Boston si Philly pe cai mari... stim cine se va bate in Est.


     San Antonio ia un jucator crescut in alta cultura organizationala. Un jucator care n-a fost niciodata lider adevarat. Si va incerca sa crosteze cu el cum se va pricepe mai bine. E o schimbare de generatii la Spurs care n-a mers ca unsa. Din sezonul trecut am zis-o - Spurs nu prea mai aveau benzina sa intre in playoff. DeMar DeRozan le poate oferi niste cifre decente de-a lungul sezonului, poate ca staff-ul tehnic si Pop vor gasi chiar solutii sa-l puna in valoare. Dar, la capatul liniei, e despre a te bate pentru un titlu de campion. Si DeRozan nu e materialul ala de jucator. Sigur ca Spurs trebuiau sa faca ceva, iar ofertele nu erau cine stie ce - toata lumea intelege riscurile unui one year rental. 

     Kawhi nu va fi fericit, Raptors vor reconstrui probabil cu totul si le va fi greu. Spurs primesc ceva, dar vor fi departe de a se mai bate pentru sefie in Vest. Si atunci cine castiga? Pe termen scurt: Golden State Warriors. Kawhi nu se alatura unuia sau mai multor altor staruri, ba chiar pleaca in Est, asa ca o problema mai putin pentru Warriors si dorinta lor de three-peat e foarte aproape. Pe termen lung castiga Los Angeles-ul. Atentie ca nu zic musai Lakers. Lakers vor fi in pole position. La un an dupa sosirea lui LeBron, Lakers vor stii exact care dintre jucatorii tineri vor fi gata de batalia cea mare. Si noua recolta de free agents va fi tentata de o destinatie care se anunta a unei echipe contender. In background insa, vor fi si cei de la Clippers. Jerry West i-a promis lui Kawhi ca pana la anul va muta muntii din loc. Si Jerry West e un tip care stie sa-i miste.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig