joi, 6 septembrie 2018

Pelicula 3


     A treia editie de Latin America experience sta sa inceapa cat de curand. N-am mai facut parte din echipa organizatoare, dar am bagat de seama cateva din noutatile acestui an, mai ales pe partea filmelor. Sa vedem deci despre ce va fi vorba...



     Pelicula 3 e primul an de festival in care va exista o competitie. Cu juriu, premiu, trofeu, whole nine yards. A doua noutate e o mini sectiune pentru copii - sunt cateva proiectii de film si un atelier pentru cei mici la Mercato Comunale. O sa se revada in festival si Sobre Rodas - un film la care spectatorii au varsat lacrimi anul trecut.

     Focusul de anul acesta imi e foarte drag - Peru. Bine, sunt sigur ca daca as fi calatorit si-n alte tari din America de Sud as fi fost la fel de entuziast si in privinta lor. Filmul de deschidere al festivalului vine din Peru. Ii zice El Abuelo si e o comedie cu mai multe generatii de barbati si un road movie prin geografia aparte peruana.



     O chestie faina e Se Busca Jurados. An de an (anul acesta va fi duminica, 16 septembrie, de la 18:30 la Elvira Popescu) publicul vine, vede si voteaza trailerele unor filme sud americane. Pe baza voturilor se anunta un clasament al filmelor preferate, iar organizatorii incearca sa aduca unul din cele mai dorite titluri la anul in cadrul festivalului. E un exercitiu interesant de cunoastere a publicului si gusturilor sale si o conexiune speciala cu acesta pana la anul. Anul trecut din cate tin minte primul chiar in top a fost Gabriel e a Montanha. Iar anul acesta filmul brazilian care spune povestea unei calatorii incredibile poate fi vazut in cadrul festivalului.


   
     Nu in ultimul rand mi-a atras atentia Una Mujer Fantastica. A rulat in cinematografe, dar pentru cei care l-au ratat sau nu l-au bagat in seama la vremea lui, e momentul unei bine meritate recuperari. Vine din Chile, a luat Oscarul pentru film strain si e un film despre care se spune ca deschide mintea spectatorului.


     Mai sunt multe alte filme si evenimente (muzicale, culinare, etc.) in cadrul Pelicula 3. Gasiti programul si detaliile online aici. Luati-va deci doza de America de Sud in orice combinatie va surade. Si luati-o ca sa rezistati pana la anul. Plus un pisco sour.



 

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig