luni, 31 decembrie 2018

Decembrie 2018 in EPL


     Make it or break it - cam asta e esenta lui decembrie, cand in Premier League se joaca intr-un ritm nebun.

     Make it: Liverpool 

     Dupa 1-0 cu Napoli in "finala" din grupa si calificarea in primavara UCL, trupei lui Klopp parca i s-a luat o piatra de pe inima. Salah a revenit la forma de varf a sezonului precedent si victoriile se tin lant. Au fost in decembrie victorii acasa cu nume grele ca United (3-1) si Arsenal (5-1). Liverpool intra in 2019 cu 7 puncte in fata lui City. Si cele doua rivale in lupta pentru titlu dau una peste alta pe Etihad chiar pe 3 ianuarie. Daca Liverpool nu pierde, ia titlul.

     Make it: Manchester United 

     Diavolii s-au zbatut in neputinta pana la infrangerea cu Liverpool. Si, paradoxal, asta le-a fost salvarea. Mourinho si-a facut bagajele si a venit interimar Ole Gunnar Solskjaer si ce sa vezi? Pogba a redevenit Fat-Frumos, echipa a dat 12 goluri in 3 meciuri, a strans maximum de puncte (apropo, nu legase 3 victorii consecutive in acest campionat!) si o jeneaza pe Arsenal care inchide top 4-ul. Sigur ca au prins si un program favorabil, dar toti cei care o vad pe United la lucru spun ca jucatori se simt bine in teren si Ole, fara sa fie cine stie ce scula de antrenor, ii lasa sa se bucure de fotbal.



     Break it: Manchester City 

     Cetatenii s-au prabusit, s-au dezmembrat, s-au rupt. Ziceti-i cum vreti, dar a fost brusc si neasteptat. O echipa care nu pierduse vreun meci in acest campionat a incasat-o de trei ori in decembrie. Cu Chelsea (0-2) am zis ca a fost vulpoiul de Sarri. Asezat perfect si cu pofta de contre. Dar apoi au incasat trei boabe de la Palace (2-3) si doua de la Leicester (1-2). Walker a comis-o grav, si-a pierdut locul de titular. Dar cu Mendy inca accidentat, Pep ramane fara pistoanele laterale. A incercat la Southampton un artificiu cu Zinchenko in stanga, dar cormoranii atat asteapta. In fata iarasi s-a simtit lipsa lui Kun. Jesus n-are pofta de gol pe masura.



     Make it: Wolves, break it: Bournemouth 

     Wolves au resit sa bata in decembrie doua nume grele. 2-0 cu Chelsea acasa si 3-1 afara la Spurs. Taindu-le astfel, succesiv, craca de sub picioare urmaritoarelor lui Liverpool si City. Stau pe un meritoriu loc 7. Dupa ce a tras in piept aerul inaltimilor clasamentului, Bournemouth s-a prabusit complet. Baietii lui Eddie Howe au pierdut in decembrie cu City, Liverpool, Spurs si United. Si Wolves. Adicatelea nu pot fi mai mult decat o echipa mica.



     13 goluri au, pe langa Auba, Kane si Salah. Hazard are, pe langa cele 9 assist-uri, si 8 goluri.  Masinaria lui Pep detine inca suprematia la numar de pase si numar total de goluri inscrise.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig