duminică, 2 decembrie 2018

Morometii 2


     Am lasat sa treaca cateva zile de cand l-am vazut. Dar am ramas la parerea initiala: moartea satului romanesc merita un film mult mai bun.



     Sunt multe filme alb negru facute recent pe care le-am apreciat in mod deosebit. Am dat apa la soareci la The Artist, mi-au placut foarte mult autohtonele Aferim si QED, m-am topit la Ida si Cold War semnate de Pawlikowski. Poate ca de vina o fi fost lampa proiectorului din Cinema City Sun Plaza, dar pur si simplu Morometii 2 nu are suficienta calitate vizuala pentru mine. Sunt cateva portrete ok ale lui Moromete & compania, dar in rest... nimic. Lumina nu pune in valoare nici personajele, nici gospodariile, nici natura. Camera sta prea departe prea des. Totul e atat de sarac(it) incat nu am cum sa simt mare lucru. Si, pana la melodia de final care e fix ce trebuie - deci se poate!, nici coloana sonora nu prea ajuta. De ce?

     Ca sa o zic pana la capat - nici povestea nu m-a convins. Sigur ca stiam deja unde se indreapta lucrurile, asa ca am avut o carja buna de sprijin, dar daca ma pun in pielea unui spectator neavizat nu inteleg mare lucru. Un haos de personaje si directii. Singura categorie unde filmul puncteaza bine e actoria. Meserie pe linie, dar si o exceptie notabila - Iosif Pastina, distribuit in rolul lui Niculae, un debut modest din punctul meu de vedere.


     Inteleg ca nu e usor sa faci film in Ro si chiar nu vreau sa dau cu pietre aiurea. Chiar as fi vrut sa-mi placa Morometii 2. Jos palaria pentru campania de mk si pr. Produsul insa nu se ridica la acelasi nivel.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig