vineri, 1 februarie 2019

Ianuarie 2019 in EPL


     A fost o luna nebuna, nebuna... inceputa cu meciul rivalelor la titlu in acest sezon. City, cu mecansimele defectate, ajunsese la 7 puncte distanta de Liverpool, singura echipa din Premier League neinvinsa. Pe Etihad, rosii au fost la 11mm de deschiderea scorului - o decizie VAR care a scutit meciul de niste controverse - si au pierdut in final dupa ce Aguero si-a respectat pedigree-ul, iar Sane si-a desavarsit opera cu un gol decisiv.


     Distanta micsorata la 4 puncte s-a mentinut pana spre sfarsitul lunii. City a redevenit o masina de fotbal castigandu-si meciurile la diferente mari de scor, pe Liverpool a salvat-o de cateva ori Salah. Ultima etapa din ianuarie a rasturnat iarasi asteptarile. City a condus, dar a pierdut la Newcastle. Inexplicabil. Cormoranii l-au aplaudat pe Rafa Benitez, dar s-au trezit la randul lor cu o remiza suparatoare. E drept ca pe o vreme oribila in Leicester. Asa ca lupta continua - distanta e de 5 puncte, Liverpool depinde de ea insasi, City n-are voie sa faca pasi gresiti.


     Chelsea a luat-o pe un tobogan. Sarri a inceput sa-si critice jucatorii - strategie complet gresita, Hazard s-a racit impins prea-n fata. In disperare de cauza a venit Higuain - doar ca varful imprumutat de la AC Milan e cam pufos, iar apararea a incasat 4 boabe in ultima etapa din ianuarie de la Bournemouth. Obsesiile tactice au impins-o pe Chelsea sub Arsenal, fara ca tunarii sa faca vreo figura speciala.


     Pe cata instabilitate razbate de pe Stamford Bridge, pe atat de bine se aseaza lucrurile pe Old Trafford. Ole e laudat de toata lumea, jucatorii isi prelungesc contractele, iar United e la o aruncatura de puncte de top 4. Ceea ce, cu o luna si jumatate in urma, parea doar un vis al unui matematician din galeria diavolilor rosii. Spurs au ramas fara Kane si Alli. Accidentati. Si oricat au incercat sa aduca un varf, s-au bucurat doar de revenirea cumva mai rapida a lui Son din aventura lui asiatica acolo unde Qatar a scos Coreea de Sud. Ramane de vazut cum va reusi Pochettino sa gestioneze situatia. Top 6 in EPL sunt detasati de restul echipelor la vreo 10 puncte.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig