duminică, 3 februarie 2019

Ianuarie 2019 in NBA


     Meciuri in full, agitatie maxima, multe povesti, cateva transferuri si altele in asteptare.

     In Est

Ne-am lamurit cu Celtics si ce nu merge. E un razboi tacit intre Kyrie si toti ceilalti. De ce? In primul rand cred ca e o problema de personalitate. Cand iesi - cazul lui Kyrie - cu vorbe grele de genul "eu stiu ce inseamna sa castigi un titlu, voi sunteti tineri si aveti de invatat" trebuie sa fi in stare, cum zic americanii, sa back it up. Da, Kyrie e cel mai bun jucator al verzilor si a demonstrat asta atunci cand a trebuit, dar Kyrie nu e un lider. Nu uneste, nu motiveaza. Ultimele lui declaratii sunt din ce in ce mai evidente - bate toba ca va decide la vara unde va merge pentru un nou contract. Atmosfera nu e aia care trebuie. Si totusi Ainge trebuie sa se intrebe - poti sa te bati la titlu fara un superstar? Asta intr-un NBA in care stacking superstars devine reteta - vezi raspunsul lui Houston la Golden State si ce incearca Lakers zilele astea...



Olapido s-a rupt oribil si Pacers au scazut un pic turatia. Se vor reaseza, s-au descurcat si se vor descurca fara el, dar nu ii vad sa conteze in playoff. Asa ca Estul - fara Celtics si Pacers - ramane o afacere in 3 - Bucks vs. Raptors vs. Sixers. Sixers mi se par de departe cei mai talentati. Si asta chiar daca banca de rezerve a scazut - deh, pretul pentru a-l aduce pe Butler. Totusi Sixers mi se par o echipa cu prea multa personalitate. Simmons, favoritul meu, a prins un loc in All Star Game, dar venirea lui Butler a schimbat mult din jocul lui. Are mingea mai putin, distribuie mai putin. Au scazut assist-urile. Sta mai mult inauntru, iar de la inaltimea lui recupereaza mai mult. Totusi mi se pare nefericit. Embiid e un competitor care uraste se piarda, l-am vazut iesindu-si din fire. Butler vine cu un bagaj urias de issue-uri. Bucks si Raptors mi se par mai stabile, mai sigure, dar amandoua au de demonstrat ca pot duce playoff-ul pana la capat acum ca LBJ s-a carat in Vest.

De notat si dealul facut de Knicks cu Mavs. Porzingis, in recuperare inca, a fost impachetat rapid dupa ce a iesit public cu textul ca vrea o schimbare si trimis in Dallas. Knicks au scapat si de niste contracte grase. Au venit de la Mavs Dennis Smith jr., DeAndre Jordan si Wesley Matthews. Ultimilor doi contractele le expira in vara. Knicks au facut deci curatentie generala - scopul evident e sa atraga la MSG doua nume mari in vara. Bani vor fi, New York-ul e o piata uriasa - deci atragatoare, totusi si lipsa de viziune din ultimii ani e ingrijoratoare. Eu sunt sigur ca destinatia lui Kyrie e clara - va merge la Knicks. Are radacini acolo si il simti - asta vrea, luminile de la MSG. Va exista insa un al doilea superstar? Aceasta e intrebarea. Mavs, in schimb, viseaza la o combinatie Doncic-Porzingis, un fel de Nash-Nowitzki. Luka e clar un superstar, de Porzingis eu nu sunt sigur. L-am vazut in multe meciuri si nu mi s-a parut niciodata un superstar, un jucator care sa ia meciurile in carca, un jucator care sa traga atunci cand echipa are mai mare nevoie de el.



     In Vest

LeBron a stat pe bara 17 meciuri consecutive. Timp in care Lakers au castigat doar 6. A fost cea mai lunga pauza din cariera lui LBJ, iar Lakers au cazut inafara playoff-ului. E drept ca mai e timp si nu sunt departe de locul 8, acolo unde sunt tovarasii de oras de la Clippers. Deci ce fac Lakers? Fac primele oferte pentru Anthony Davis. Da, un superjucator, curtat de LeBron, care semnase anul trecut cu acelasi agent si apropiat al lui LeBron, si care - ce sa vezi - vrea sa plece din New Orleans. Ce mai fac Lakers? Uite, chiar aseara, dupa infrangerea cu GSW, mai multi veterani s-au certat si au fost la un pas de incaierare cu antrenorul Luke Walton. Lakers in haos? N-as zice. Mai degraba un power struggle. De o parte LeBron, cu agentul sau, cu echipa sa, de partea cealalta cred ca... e Magic. GM-ul care intelege ca nu-l poate lasa pe LeBron la 34 de ani sa faca ce vrea dintr-o franciza atat de valoroasa. Ii dau drumul Pelicans lui AD? Sau tin la suparare si asteapta vara? Daca AD nu vine acum si cu o atmosfera in deteriorare... Chiar si daca prind locul 8, la ce bun pentru Lakers? Vor da de Warriors in prima runda si o vor lua pe coaja.

Apropo de Warriors, au ajuns la un record de 13-1 in ultimele 14 jucate. Klay si Steph sunt sanatosi si pe cai mari. Iar Boogie Cousins le-a dat un plus de dorinta si atitudine. Doar Denver Nuggets au un record mai bun in Vest, dar nu ii vad rezistand acolo pana la finalul sezonului regulat. In plus Nuggets n-au suficienta experienta de playoff. Warriors arata din nou ca o echipa care vrea si poate sa devina dinastie. Intrebarile insa raman pentru ce va urma acestui sezon: ce va face KD? Isi va cauta o casa noua, dorind sa arate ca poate lua un titlu fara Steph? Si ce va face Klay? Cred ca intr-un fel mutarea lui va fi secundara lui KD.



In Oklahoma avem un nou lider - Paul George e peste Westbrook la multe capitole seara de seara si a devenit de facto liderul echipei. Poate ca Westbrook a intentionat asta, poate nu. Cert e ca Westbrook e intr-o forma slaba, iar PG-13, in al doilea an cu Thunder, si-a gasit ritmul. Echipa sta pe 3 in Vest. Houston Rockets au pierdut un pic din viteza din cauza accidentarilor lui CP3 si Capella. Dar James Harden are un streak de peste 20 de meciuri cu mai mult de 30 de puncte marcate pe meci. Lumea vine la meciuri sa-l vada pe Barbos cum bate recorduri.



 

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig