sâmbătă, 9 februarie 2019

NBA: Trade Deadline februarie 2019


     LeBron a plecat din Est, iar Celtics nu se simt in largul lor. Gordon Hayward mai are nevoie de timp si a ajuns sa joace in 2nd unit, Kyrie Irving e cel mai bun jucator, dar e belicos in declaratii si a dat inapoi cu privire la viitorul sau cu Celtics. Jucatori care anul trecut au crescut enorm - vezi Tatum - par intr-un usor regres... Asa ca sansele unei alte echipe de a ajunge in finala NBA cresc spectaculos. Cine vizeaza acest lucru? Raptors, Bucks si Sixers. Le-am enumerat in ordinea din clasament.

      Primii care au mutat la acest trade deadline au fost Sixers. Dupa ce au renuntat la adancimea bancii pentru Butler, Sixers au facut un all in optand sa dea ce mai aveau pe banca si niste pick-uri viitoare pentru a-l aduce de la Clippers si pe Tobias Harris. Philadelphia Phour e impresionant, dar negresit va fi nevoie de o armonizare. Mai intai la nivel de personalitati si apoi in maniera in care se imparte mingea. Ramane si intrebarea - dincolo de starting 5, completat perfect de J.J. Reddick, cine poate sa le mai ofere cateva minute decente in playoff...


     Bucks au raspuns aproape instantaneu. Si au dat o lovitura serioasa aducandu-l de la Pelicans pe Nikola Mirotic. Va fi o ajustare usoara si benefica pentru toata lumea. Mirotic e un sniper excelent, n-are nevoie sa dribleze si va deveni o optiune pentru a scoate mingea atunci cand Giannis e dublat. Daca e pus in teren cu 2nd unit-ul, ofensiva se poate face prin el. Iar pentru jucator mutarea dinspre o echipa fara vreo sansa la playoff la una care se bate sa castige Estul trebuie sa fie motivanta. Ce sa-ti doresti mai mult?


     Ultimii care au facut o mutare au fost Raptors. Si-au dat lituanianul revenit recent dupa o accidentare (Valaciunas) si l-au luat pe Marc Gasol de la Grizllies. N-o fi nici tanar, nici rapid si nici ieftin, dar spaniolul e cu siguranta un upgrade semnificativ pe termen scurt. Si pe faza ofensiva, si pe faza defensiva vine cu plusuri, iar personalitatea lui n-are cum sa strice intr-un grup de jucatori care parca sunt prea timizi pentru vremurile astea.


     Eram convins la inceputul sezonului ca Celtics vor reprezenta Estul in finala din vara lui 2019. Cred inca asta, dar sigur nu mai sunt. Primul lucru de care Celtics au mare nevoie e sa termine in top 3. Altfel risca sa dea de meciuri grele din prima runda de playoff - cu Pacers chiar si fara Oladipo nu va fi munca usoara.

     In Vest s-a scris si s-a vorbit pana la saturatie despre transferul lui Anthony Davis catre Lakers. Cand ai 25 de ani, cifrele lui AD si cand esti unul din cele mai dorite nume - e firesc sa fie asa. Doar ca totul s-a lungit si transformat intr-o telenovela fara sfarsit. Jucatorul, impins de agent, a fortat. LeBron il astepta acum pentru ca... LebBron are 34 de ani. Pelicans s-au imbatosat, de inteles buna parte din timp, dar aiurea de la un punct incolo cand Lakers au pus pe masa niste oferte ilogic de refuzat. Rezultatul? Un mess de pr, Pelicans cu AD huiduit la meciuri, Lakers cu orgoliul ranit, jucatori tineri bulversati, LeBron cu buza umflata. Daca Lakers intra in playoff de pe ultima pozitie, vor da fix de Warriors...

     Un nume important a venit in Vest. Porzingis, unicornul lui Knicks, a fost impachetat in timp ce se recupera inca dupa o accidentare care l-a tinut un an pe bara si trimis la Dallas Mavericks. Cuban spera sa faca un euro duo de succes Doncic-Porzingis. Ceva de calibrul lui Nash-Nowitzki. Knicks in schimb au facut loc de salarii cat pentru 2 superstaruri la vara. Recolta de jucatori liberi e impresionanta cu Durant si Irving cap de lista. Va pleca Durant sa joace la Madison Square Garden? Dupa mintea mea, nicio sansa. O va face Irving? 50-50%.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig