duminică, 17 martie 2019

2018/2019 pentru LBJ


     Sa te apuci la jumatatea lunii martie sa scrii despre cum a fost anul lui LeBron James pare un nonsens. Echipele inca se lupta sa prinda un loc un playoff (in Est inca spera la ultima pozitie pana si Hornets sau Wizards) sau un culoar cat mai bun (cine din Vest are chef sa dea de Warriors in prima runda?). Dar pentru LBJ si noua sa casa - Los Angeles Lakers - socotelile sunt inchise. E evident ca nu vor juca playoff. Pe final de aprilie, in luna plina de meciuri de playoff, mai, si la finalele din iunie, atunci cand NBA-ul isi atinge apogeul, cand luminile stralucesc mai tare ca niciodata si cand cei mai buni dintre cei buni sunt in teren, LBJ va fi deja in vacanta. Poate meritata dupa ani la rand in care a jucat mai multe meciuri, mai multe minute decat oricine, dar trista pentru cum s-au petrecut lucrurile in acest sezon.


     Colin Cowherd, un comentator sportiv de peste ocean, fusese considerat nebun atunci cand primavara trecuta sugerase ca cea mai buna decizie pentru LBJ ar fi o retragere temporara, de 1 an de zile. Astazi il putem considera drept cel mai bun sfat. In primul rand pentru ca s-a dovedit ca o pauza ii era necesara din punct de vedere fizic. LeBron a stat pe bara vreo 19 meciuri - cele mai multe meciuri consecutive din cariera sa de profesionist - si nici la revenire nu a parut la 100% din capacitate. Merge pe 35 de ani si nu e un zeu. Corpurile decad. E aproape miraculos cat de rezistent s-a dovedit al lui. Lakers ajunsesera pe pozitia a 5-a in Vest atunci cand s-a accidentat. Au cazut pe 9 in timpul accidentarii si nu si-au mai revenit. Pentru ca Vestul e alta poveste decat Estul. E ultracompetitiv, iar sistemul de joc (o echipa joaca mai multe meciuri cu cele din aceeasi conferinta) face supravietuirea mult mai dificila. Sigur ca pe langa accidentare, telenovela Anthony Davis a stricat foarte mult atmosfera, iar LBJ a gresit din nou - a ales sa se separe de echipa, ba chiar cateva din gesturile (iesitul de pe teren cand mai erau 30 de secunde dintr-un meci) si vorbele sale (me vs. them) n-au fost decat dovada frustrarilor acumulate. Un an de pauza in care LBJ isi lasa corpul sa respire si-si focusa mintea strict pe business-urile si funtime-ul din L.A ar fi fost alegerea corecta. Intre timp niste piese s-ar fi asezat pe tabla si Regele ar fi putut ajunge in pozitia in care sa aspire la macar inca un inel.


     Premiul de consolare a venit sub forma catorva recorduri batute. LBJ l-a depasit pe Wilt Chamberlain la numarul de triple double-uri in cariera si, mai important, pe Michael Jordan la numarul de puncte marcate in cariera. Dar valoarea finala in NBA se masoara in inelele de campion.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig