duminică, 5 mai 2019

Playoff 2019: round 2, all is 2-1


     Runda 1 a playoff-ului 2019 a fost una prea putin interesanta. Ok, Clippers au fost o surpriza cu agresivitatea lor, au castigat doua meciuri contra campioanei, nimeni n-a anticipat asta. Dar cu ce efect? Doc Rivers a semnat un contract nou deja si multi free agents vor privi spre L.A la vara si-n directia lor. Cam atat! Si Spurs au dus-o pe Nuggets in cel mai bun loc din baschet, un game 7, dar cand tragem linie toate favoritele au mers mai departe. Si in cea mai mare masura, au facut-o la pas.


     In Est ma asteptam ca cele 4 (Bucks, Celtics, Sixers si Raptors) sa mearga fara probleme mai departe. Asa a si fost. Acum insa e bataie mare de tot. Pentru ca intrebarea care-si asteapta raspunsul este: in absenta lui LeBron James, cine va fi Regele Estului? Si primele raspunsuri au venit deja.

     Bucks au pierdut primul meci cand Horford si restul verzilor au reusit sa-l inchida pe Giannis. A fost zid la propriu in jurul sau. Toata lumea comenta ca Celtics sunt in forma de playoff, ca au gasit reteta sa-l opreasca pe Greek Freak, ca grecul e doar un fenomen in sezonul regulat, ca Uncle Drew is cooking... Dar in urmatoarele doua meciuri lucrurile au stat diferit. Bucks au echilibrat acasa, intr-un meci strans, si apoi au castigat fara drept de apel si la TD Garden. Giannis se dovedeste un jucator matur, iar shooterii pusi in jurul sau isi fac treaba. Pentru ca Bucks, in sfarsit, au o identitate clara si asumata.



     Bucks au 2-1 si sunt favoriti dupa mine sa mearga mai departe. Celtics se vor agata cu disperare, dar frictiunile pe care le-am vazut in timpul sezonului si faptul ca Irving va fi free agent in cateva saptamani ii vor costa. Eu zic ca va fi Bucks in 7. Iar Giannis este unul dintre cei doi care s-ar putea incorona ca Rege al Estului.

     Si in cealalta semifinala balanta de putere s-a schimbat. Dupa un prim meci dominat de Kawhi Leonard, un jucator top 5 in NBA in acest moment, Sixers s-au trezit. Au probabil al doilea cel mai bun 5 de start dupa Warriors, si au castigat doua meciuri consecutive. E 2-1 pentru ei. Sigur ca batalia nu e incheiata, dar felul in care Sixers i-au dominat pe Raptors imi spune ca nu vor avea nicio problema sa castige seria. De fapt daca o castiga sau o pierd tine doar de ei. Raptors pur si simplu nu au acel jucator care sa erupa nu doar in performanta din teren, ci si inafara lui. Raptors sunt prea cuminti, prea la locul lor. Iar Embiid pur si simplu ii mananca din priviri. Poate ca are nevoie de injectii si tratamente ca sa joace, dar dincolo de semnele de intrebare majore legate de starea lui de sanatate si de o personalitate imatura, Embiid ramane jucatorul dominant al seriei. Asa ca iau Sixers in 6. 



     In Vest, lupta dintre Warriors si Rockets e ca o finala de conferinta jucata mai devreme. Incarcatura e uriasa. Rockets au fost construiti pentru intalnirea asta, nervii au fost intinsi la maxim din cauza arbitrajului din primul meci, in al doilea Draymond i-a zgariat retina lui Harden... A fost 2-0 pentru Warriors dupa meciurile de acasa, dar Rockets si-au casitgat si ei (in OT) primul meci de acasa. E 2-1 si totul se joaca. Durant arata ca cel mai bun jucator al planetei, Draymond si Iggie au renascut in acest playoff, dar Steph nu e la nivelul sau obisnuit. Iar Klay alterneaza meciurile bune cu performante mai putin convingatoare. Iar de pe banca ajutorul care poate veni e foarte limitat. De partea cealalta Harden a mers bine si foarte bine, dar a fost nevoie de foarte binele sau pentru ca sa vina o victorie. Banca lui Rockets a tras si ea, un Austin Rivers sau un Iman Schumpert au contat. Feeling-ul meu e ca Warriors concentrati cum trebuie sunt peste Rockets. Chiar si cu un Steph cu probleme, sunt mai versatili, iar nervii celor de la Rockets pot sa-i traga in jos. Asa ca iau Warriors in 6.



     Seria dintre Nuggets si Blazers a primit probabil cea mai putina atentie. Asta pana la meciul nebun castigat de Blazers dupa patru (!!!) reprize de prelungiri. Cel mai lung meci din istoria playoff-ului. Casele de pariuri dadeau la inceput Nuggets favorita. Intre timp Blazers au 2-1 si urmatorul meci acasa. Dar Nuggets sunt obisnuiti cu viata grea, iar Jokic e un jucator special. Inclusiv cand face nasoleli - ca aceasta lovitura aplicata lui Kanter fix in umarul la care avea niste probleme de care toate lumea stia... Si, va rog, nu-mi spuneti ca acesta e un box out. Zic Nuggets in 7.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig