duminică, 20 octombrie 2019

Ce-am vazut si despre ce n-am scris in ultima vreme


     E atat de mult continut si atat de putin timp incat se lasa cu tot felul de situatii...

     The Edge of Democracy a tot aparut in bula mea, asa ca am dat si eu play pe Netflix. Un docu excelent facut, dar atat de one sided incat mi-a fost greu sa-l inghit. Poate pentru ca am crescut pe malurile Dambovitei unde stanga si dreapta nu prea exista in politica, poate pentru ca nu stiu suficiente despre istoria Braziliei. Cumva la finalul vizionarii am ramas cu o idee fixa - ca adevarul, in zilele noastre, pur si simplu nu mai poate fi cunoscut. Chestie care m-a cam ingrozit si am fugit catre lucruri care sa-mi spele creierul...


     Mai intai m-am dus la Killing Eve - despre al carui sezon 1 am scris aici si care, desi in scadere evidenta, m-a tinut. Mi-au fost de ajuns 2 episoade ca sa-l tai definitiv de pe lista. Oricat mi-ar placea personajul lui Villanelle, lucrurile au luat-o prea rau la vale ca scriitura, e imposibil de inghitit pentru mine. Si cam tot atunci cand taiasem de pe lista Killing Eve-ul, mi-a aparut pe radar Barry. Despre care lumea scria ca seamana cu Killing Eve, pe motiv ca are drept personaj principal tot un ucigas de profesie, doar ca Barry devine mai bun la sezonul 2. Asa ca am facut o cura scurta de Barry - sunt 16 episoade, dar de jumatate de ora fiecare. Pentru mine a functionat ca o spalare pe creier, adica fix ce aveam nevoie. Barry e mindless fun, jumatate poveste de asasin dornic sa se lase de job, jumatate satira la adresa Hollywood-ului si, prin extensie, L.A-ului. Killing Eve si Barry se gasesc pe HBO Go.




     Pana sa-l termin pe Barry m-a agatat si Black Monday - o poveste de pe Wallstreet din anii '80, cu un umor care mi-a amintit de Comrade Detective. E drept ca fun-ul lui Don Cheadle prizand la greu si vorbind fara perdea n-a tinut mult. Am abandonat dupa vreo 6 episoade. In primul rand pentru ca l-am simtit repetandu-se, iar mie sa ma invart pe o rotita nu-mi place... Tot pe HBO Go.


     Am citit si despre Umbrella Academy - cica cel mai de succes produs Netflix in lungul si latul lumii. Am dat play, recunosc ca e facut tzatza de matza, montaj, muzica, dar n-am dus mai mult de episodul 3. Storytelling-ul mi se pare prea lent, e prea multa expozitiune si se simte ca e facut doar ca sa placa tuturor. Deci pas pentru mine.



     Tot pe Netflix am vazut cateva episoade si din Spy. Iarasi zic bine facut, un produs cu o linie clasica, dar pe mine nu m-a prins niciun pic. Semn ca Netflix stie foarte bine retetele, doar ca e nevoie de acel extra ca sa iasa ceva cu adevarat premium.


     Pe Amazon Prime am vazut Fleabag. Un singur episod, primul din primul sezon, care m-a surprins un pic. E scris fara compromisuri si m-a tinut bine. M-a cam scos din stare cu momentele cand personajul principal imi explica lucruri - e undeva intre lenea scenaristului si lipsa de incredere in inteligenta mea ca spectator... dar all in all a trecut testul pilotului la mine. Chestia e ca a doua zi am stat si m-am gandit - bai, este e un produs de gagici. Ok, e misto si nici nu e lung - sunt cate 6 episoade in fiecare din cele 2 sezoane, dar hai sa-l lasam pentru mai incolo. Pus pe hold.


   

     Asta nu inseamna ca nu sunt si lucruri care-mi plac/care cred ca imi vor placea si despre care o sa scriu. Abstract - Art of Design, sezonul 2, Peaky Blinders, sezonul 5 si The Capture. Plus El Camino. Plus mai vin niste filme pe Netflix, plus... Pana atunci ma duc sa vad Parasite in cadrul Les Films des Cannes a Bucarest.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig