miercuri, 25 decembrie 2019

Bradul nostru DIY


     Pentru ca Mara a venit de la scoala cu ideea ca un brad taiat = mai putin oxigen pentru oameni, am ales sa construim noi insine un brad anul acesta. Ne-am apucat, slava Cerului, din timp. Pe la inceputul lunii decembrie am mers la furat  cules de crengi si crengute din parc. Am cules dupa puteri, destule cat sa avem si rezerve, le-am luat sub brat si ne-am intors acasa.
     
     Mishu si-a dat seama ca mirosul nu era tocmai in regula - semn ca tovarasii patrupezi isi marcasera teritoriul in plimbarile lor prin parc si nimerisera si crengile noastre. Asa ca a urmat o runda de spalat & igienizat. Apoi le-am lasat pe scara blocului la uscat cu un mesaj "nu aruncati, multumim".

     Miracol de Craciun in avans, nimeni nu s-a atins de crengi si dupa doua saptamani a venit vremea sa le curatam de coaja. Operatiune facuta de toata lumea din casa mai putin de Zog, care, deloc surprinzator, a preferat confortul unui calorifer mediu incalzit.

     A urmat, un weeekend mai tarziu, datul cu lipici si cu glitter colorat. Aici maestra de ceremonii a fost Mara. Eu m-am ocupat mai mult de curatenia bancului de lucru si a covorului din living dupa. Deja aveam o idee despre care sunt cele zece crengi pe care vrem sa le folosim.


     Mishu a tras sforile. La propriu - sforile cu care a legat crengile unele de altele. Eu am batut un cui si uite asa scheletul bradului nostru a fost ridicat. Mara si-a adus aminte de toate globurile facute anul trecut la gradi si anul asta la scoala si le-a pus cum a vrut. Am gasit si o stea de pus in varf. Mara a adus niste clopotei, Mishu niste beculete si le-am pus care cum a vrut si cum a putut.

     Ziua arata bine, dar seara, pe intuneric, arata grozav. De unde l-am botezat Vegas.


 
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig