sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Marginimea si Sibiul: liniste, traditional si alb


     Ne-am luat vacanta pentru ca... avea Mara vacanta! Cand esti parinte cam asa stau lucrurile... Am ales sa mergem in Vale, un sat din Marginimea Sibiului. Populatie: 338. Wifi: lipsa. 3G: rar. Cand am plecat inapoi spre casa dupa 5 zile, Mishu a zis: ascultati linistea asta ca o sa va lipseasca in curand.


     Cele mai multe zgomote din Vale le-am auzit din partea pasarilor si a gastii lui Razvan. Primele erau peste tot. A doua am cunoscut-o la derdelus - vreo 7 copii din sat de la 5 la 12 ani. Tot din sat am luat si mancare. Locurile sunt cunoscute pentru oierit, asa ca n-a fost o surpriza ca laptele, untul si branzeturile au fost la superlativ. Nici cu gulasul n-am facut o alegerea rea. Dincolo de Vale am ajuns la Sibiu si spre Paltinis.


     In Sibiu era... liniste. Mereu ma surprinde cata liniste poate fi aici. Am vazut urmele targului de Craciun, am patinat, am mancat la Kulinarium si am gasit niste dinozauri in curtea Mezeului de Stiinte Naturale cu intrarea pe Strada Cetatii - autorecomandata drept cea mai frumoasa strada din oras.


     Spre Paltinis ne-am luat si portia de alb dupa care venisem. De derdelus si de ingerasi facuti in zapada. Mishu a vazut niste urme si a dat verdictul ca o experta - lup! Cinci minute mai tarziu un caine latos s-a ridicat de unde dormea si a pornit sa traverseze diagonal tot tabloul de iarna pe care il admiram. Iete lupul! 


     La dus si la intors am zburat pe vreo 30km de autostrada de pe langa Sibiu. Am ajuns la concluzia, inevitabila, ca tara asta ar fi grozava cu niste autostrazi decente.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig