sâmbătă, 21 martie 2020

Stam in casa... board games se intorc!


     Dupa succesul primei postari, la fel ca producatorii de film nesatuli, m-am gandit la o continuare. In aceeasi reteta, mai jos sunt alte board game-uri pe care le-am jucat sau le jucam in casa zilele astea si care va vor starni, sper eu, pofta si curiozitatea.

Outfoxed de la Gamewright
5+, 2-4 jucatori, 20min 

Mara l-a descoperit la Oli si, pentru ca i-a placut, am continuat sa ne rafinam talentul de detectivi si acasa. E un joc de echipa unde trebuie sa alegi daca vrei sa cauti indicii sau suspecti si, la intersectia acestora, sa descoperi vulpea hotomana inainte ca ea sa scape definitiv. Intareste rezistenta la frustrare, pune mintea la contributie si e foarte distractiv. Nivelul de dificultate poate fi crescut prin mai multe miscari ale vulpii.


Micul print de la Lex games
8+, 2-5 jucatori, 25min

Seamana foarte mult cu Casuta mea de vis din postarea de ieri si e facut de aceeasi companie. Povestea e faina - fiecare jucator ii construieste Micului Print o planeta. Sunt tot felul de elemente care starnesc imaginatia - vulcani, baobabi, elefanti, apusuri - si reguli de punctare care sa-ti faca planeta castigatoare la final. E mai simplu decat Casuta (acolo sunt mai multe constrangeri de care trebuie sa tii cont), Micul Print e mai dreamy si ofera mai multa libertate. Suntem la inceput si mie imi place tare, desi mananc constant bataie.


Tier auf Tier de la Haba
4+, 2-4 jucatori, 15 minute

Joc de abilitate motrica in care tot felul de animalute din lemn trebuie puse unul peste altul peste altul peste... si tot asa. Desi la prima vedere pare ca te vei plictisi repede, felul in care sunt construite animalele permite tot felul de pozitii si de combinatii. Unele surprinzatoare, parca sfidand legile fizicii. Finalul glorios e cand toti jucatorii reusesc sa puna toate animalele unele peste altele... chestie care se intampla foarte rar. Altfel, cine darama "constructia" pierde. Dar se si distreaza.


Three Little Piggies de la Smart games
3-6, 1 jucator, 3 minute/situatie

Brain game prin excelenta. Povestea foarte bine integrata in joc si cu priza la cei mai mici - ziua purcelusii trebuie sa stea inafara caselor, noaptea in case caci vine lupul. Sunt patru nivele de dificultate si la unele iti cam prinzi neuronii. In total sunt 48 de provocari, dar dupa ce le-ai terminat, jocul trebuie sa primeasca o pauza lunga.


The Roundabout Marble Run de la Hape
4+, 1-2 jucatori, 10-15 minute / constructie

Un joc STEM (Science, Technology, Engineering, Math) in care... imaginea e elocventa, nu? Sunt multe piese si, pe langa constructiile din manual, copiii au libertatea de a experimenta cum e cu gravitatia, acceleratia, cetrifuga si centripeta. Ocupa mult spatiu, ai nevoie de o suprafata rigida ca sa construiesti, nu poti sa-l iei cu tine in vacante, stransul dureaza - cam astea ii sunt dezavantajele.



Too many poops de la Lex games
7+, 2-6 jucatori, 25 minute

Am aflat de el de la Mihnea si mama lui si Mara a fost asa amuzata de ideea unui joc cu caca-uri incat l-am cumparat. Pana acum nu am facut decat sa-l deschidem si sa ne bagam un pic nasul in regulament. Dar chestia cu golden poop a dat-o pe Mara pe spate. Asa ca sunt sanse mari sa ajungem experti in urmatoarele saptamani.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig