joi, 30 iulie 2020

NBA: restart de sezon in bula


     Atipice vremuri. Pandemia atenteaza grav la vietile americanilor, din pacate la propriu, nu doar la figurat. Au trecut de 150k de decese. Miscarea sociala BLM e si ea in plin avant, iar efectele sunt diverse si viu disputate chiar si pe la noi. Alegerile prezidentiale bat la usa, mai putin de o suta de zile pana acolo, si totul pare impartit intre Trump si antiTrump intr-o inclestare furibunda care da senzatia ruperii Americii in doua. Iar bursele... merg in sus.


     In NBA majoritatea jucatorilor a fost de acord sa intre in bula din Florida. Ca locatia exacta e Disney World mi se pare de-a dreptul kafkian. Au fost de acord si sa joace fara spectatori, dar cu un trofeu Larry O’Brien pe masa. Treaba pusa la cale de Adam Silver are o motivatie financiara esentiala - fara final de sezon circuitul banilor intre televiziuni, sponsori, patronate, jucatori si stuff-uri ar fi suferit grav. Revenirea va insemna cate 8 meciuri de sezon regulat pentru fiecare echipa participanta si un tablou de playoff in care pentru a 8-a pozitie s-ar putea, in anumite conditii, sa existe un baraj. 

     Ce stim? Fara spectatori, fara home court de-adevaratelea, fara spectacol, fara familii, fara petreceri, fara avioane, fara atata presiune mediatica, cu ceilalti jucatori (ai tuturor echipelor) mereu in preajma, fara sa pleci din bula 1-2-3 luni daca ajungi in finala. Daca un sezon obisnuit e ca un maraton prin toata America, acum suntem in fata unui sprint in punct fix. Ce mai stim? In Vest: no Avery Bradley, LeBron focusat, Kawhi subturat, Lou Williams iesit deja in decor, Harden deja in forma de MVP. In Est: Simmons va juca PF si cam atat.
 

      Cine e rezistent la genul asta de conditii si presiune? Pare ca Lakers. Cine va veni repede la forma de joc maxima? Pare ca Houston. Vom avea o campioana surpriza - ultima oara cand un seed mai jos de 4 a luat titlul era in ‘94-‘95... Vom avea o campioana submeritorie, meritorie sau suprameritorie? All bets are off pentru ca... suntem in a whole new game

     Sezonul se reia la noapte cu Jazz v Pelicans si Lakers v Clippers.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig