vineri, 24 iulie 2020

Tuzla, vara, 2020

     

     Ne-am intors de la Tuzla de o saptamana si tot nu mi se leaga neuronii sa incropesc un text despre cum a fost. Asa ca las o fotografie in culorile corecte si cateva constatari alandala.

      Nu exista plaja salbatica la Tuzla. 80% e amenajata, cu umbrelute si cu salvamar. Aici o ard hipsterii. Restul de 20% e la fel de populat, deci scoateti-va din cap ideea de salbaticie. O fi fost acum x ani, nu zic nu, dar acum nu mai e. Si inca ceva: pe o mare parte din ea, plaja de la Tuzla e foarte putin lata, cat doua-trei, hai patru, randuri de scaune dintr-un cinematograf. La plaja se ajunge cu masina. Fara ea, dureaza minim 45 de minute si te umpli de praf de la masinile celorlalti. Tot felul de cosmelii, boeme la limita mizeriei, tocmai ce fusesera amendate si inchise cand am aterizat noi. E an cu alegeri si nu pot sa nu gandesc la tot felul de combinatii. Nu de alta, dar nu e Tuzla asa mare sa nu stie autoritatile ce a rasarit sub nasul lor. 

     Noi am ajuns la plaja si printre Eforii, si la Corbu, si in 2 Mai. Intre Eforii si la Corbu se poate practica distantarea sociala, la 2 Mai nu prea. Ironic, dar satul acela pescaresc de alta data - cel putin asa suna aminitirile lui Mishu, e azi un furnicar cat se poate de comercial.

      P.S Cazarea am nimerit-o bine de tot. O casa racoroasa si cu personalitate + cu o gradina pe cinste.

 



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig