duminică, 16 august 2020

NBA: Playoff 2020 - bracket si predictii runda intai

     

     Bubble-ul NBA a functionat. 0 cazuri de covid-19 si se intra in playoff. Ce am aflat pana acum? Ca nu mai exista home court advantage - statistica spune ca doar 56% din meciuri au fost castigate de gazde, ca spectacolul nu mai e acelasi, dar ca meciurile pot fi spectaculoase. Ce s-a intamplat in acest restart? Grizzlies si-au pierdut locul de playoff in dauna celor de la Blazers, iar Westbrook s-a accidentat. Tabloul arata asa:


Lakers v. Blazers

Va fi mult de munca pentru Lakers in prima runda. Orice alt adversar - Grizz, Suns, Spurs - ar fi fost prada mai usoara. Dame si CJ plus Melo inseamna experienta si foame deopotriva. Iar Lakers sunt fara Bradley si Rondo - doi fundasi care stiu sa se apere. Dar nu-i vad pe Blazers avand raspuns final pentru playoff LeBron si Anthony Davis. Iau Lakers in 6.

Rockets v. Thunder

Match up-ul visat de CP3. Aruncat peste bord de Rockets, pescuit de Thunder drept un veteran care sa ajute o echipa in reconstructie care n-ar fi trebuit, dupa mintea multora, sa prinda playoff-ul. Bomba e ca Westbrook va sta accidentat cel putin primele meciuri. Rockets fara un motor. Small ball doar cu Harden care o sa traga cat o sa poata.  E rost de o surpriza. Thunder in 7.

Nuggets v. Jazz

Ambele au mers subturat in restart. O exceptie notabila: Michael Porter jr., un marcator pur sange, avantaj pentru Nuggets. Desi toata lumea vede seria foarte echilibrata, mie mi se pare ca Nuggets vor fi smooth sailing. Au strans ceva experienta de playoff, au mai multe arme ofensive decat Jazz, iar Mitchell cu Gobert si-au stricat chimia. Iau Nuggets in 5.

Clippers v. Mavs

Kawhi si PG v. Luka si Kristap! Mavs au ofensiva cea mai buna din istoria Ligii (!!!), dar nu stiu sa inchida meciuri si n-au experienta de playoff. Viitorul suna bine pentru ei, dar prezentul e al celor de la Clippers. Iau Clippers in 5. Important de vazut daca Lou si Montrezl ajung la turatia obisnuita.


Bucks v. Magic

Serie la discretia celor de la Bucks, desi Magic sunt singura echipa care poate spune ca joaca acasa. Bucks in 4.

Pacers v. Heat

Cea mai echilibrata serie din prima runda din Est. Heat e mai potenta ofensiv, dar jucatorii din Miami sunt si mai putin experimentati. Greu de ales pentru mine - am o slabiciune din copilarie pentru Pacers. Iau Heat in 6.

Celtics v. Sixers

Ar fi fost o batalie pe cinste daca Sixers erau in formula completa. Cu Simmons out si cu Embiid cu tot felul de probleme medicale, Celtics sunt clar favoriti. Merg pe Celtics in 5.

Raptors v. Nets

Nets au supraperformat deja, iar la ei se discuta mult de next season. Campionii, chiar si fara Kawhi, au avut un an foarte bun. Si vor un repeat. Runda intai a playoff-ului nu le va pune probleme - Raptors in 4.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig