miercuri, 23 septembrie 2020

Debutul lui Tenet la box office in Romania

 

     Dupa nici eu nu mai stiu cate saptamani, cinematografele de la noi s-au redeschis. Primul lucru notabil e ca n-am simtit o campanie de mk cu mesajul hai la cinema, esti in siguranta. Afara am vazut genul asta de video - uite cum poti merge in siguranta la cinema, un ghid pas cu pas despre ce s-a schimbat. La noi, daca a existat, n-a ajuns la mine. Chestie nasoala caci sunt consumator. Am intrat eu pe site-ul Cinema City (cel mai mare operator din Romania) si am gasit in bara de meniu un link catre un document pdf din care poti afla setul de masuri gandite sa protejeze spectatorul. Parte din ele deja obisnuite, parte din ele presupunand o colaborare stransa si de bun simt cu spectatorii. Lucru care, la noi, stim ca lasa de dorit. In plus romanii oricum consumau cel mai putin film in salile de cinema din Europa - parca ii intrecusem pe bulgari in ultimii ani, dar cam atat. Iar svod-urile au prins aripi de cand cu pandemia. Si la noi, si prin alte parti.

     Si in conditiile astea vine in cinema Tenet, semnat de Nolan. Cum i-a fost? Weekend-ul de lansare a insemnat aproape 555k RON din aproape 23k bilete vandute. Ca termen de comparatie: acum 3 ani Dunkirk, un film de razboi, aduna 655k RON din 32k bilete vandute, iar acum 10 ani Inception 657k RON din 34k bilete vandute. 

     Cam trist, desi se putea si mai rau. Vorbim insa de Nolan, unul din cei mai cautati cineasti inclusiv in Ro. Daca Tenet merge asa, restul va fi... 

       

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig