marți, 8 septembrie 2020

EPL: transferurile inaintea sezonului 20/21 si predictia pentru top 4

 

     In ordine alfabetica: 

     Arsenal sub Arteta a miscat un pic. Cel mai important: Auba a semnat un contract nou, va incasa 250k £ pe saptamana! A venit si Willian. Pe gratis, de la Chelsea, winger cu explozie, dar si 32 de ani impliniti. Si la capitolul fundasi tunarii incearca cateva peticeli. Cumva e stilul obisnuit, Arsenal are mereu arici la portofel. Dar dupa un sezon dezamagitor, terminat pe locul 8, Arteta in full comand trebuie sa livreze mai bine. Feelingul meu e ca o va face, dar tot nu vad tunarii in top 4. 

     Dinspre Chelsea a plouat cu bani. Dupa ridicarea interdictiei la transferuri, patronului rus i-a fost foame si l-a lasat pe Lampard sa incarce masiv nota de plata. Stiind ca o sansa ca asta nu apare prea des, Lampard si-a luat cam o jumatate de echipa: Thiago Silva, Malang Sarr si Chilwell pentru defensiva, Timo Werner, Ziyech, Havertz pentru ofensiva. Si - vorba umbla - va semna si un portar care sa-i faca concurenta lui Kepa. Chelsea, ori la bal, ori la spital. Eu zic ca va fi bal. 


     Liverpool n-a facut mare branza, dar nici nu avea nevoie. Echipa castigatoare nu se schimba, nu? Klopp a adus un fundas grec, Tsimikas, 24 de ani, care sa-i poarte noroc, in vreme ce Clyne si Lovren s-au carat oficial. Campiona va fi echipa de batut si in sezonul ce sta sa porneasca la drum. Nu cred ca are insa cine sa o faca. 

     City va ramane si fara David Silva, alt nume mare din generatia de aur care s-a retras, iar Aguero va avea 33 cand se va incorona viitoarea campioana. Sane a plecat suparat, unii jucatori n-au mers in nota obisnuita - Mendy who?, altii au fost pariuri pierzatoare ale managerului... Ce face Pep in contextul asta? Aduce material ofensiv cu bataie foarte lunga - Pablo Moreno are 18 ani, Ferran Torres 20 si un fundas de la retrogradata Bournemouth - Ake. Nu-l vad deloc bine pe spaniol. E tensionat si incapatanat. Predictia mea e ca va rata primele doua locuri si la finalul sezonului seicii ii vor strange mana amiabil. 

     United a miscat aducandu-l pe mijlocasul van de Beek. Era in carti pentru Barcelona, dar apele catalane s-au tulburat zdravan cand Messi a anuntat ca ar cam pleca, apoi ca mai sta, dar cumva impotriva vointei sale. Asa ca Solskjaer si-a convins patronii americani sa mai bage o fisa. United vine deja pe trend ascendent. Eu zic ca se vor bate pentru locul doi. 


     Alte mutari notabile: Newcastle a gandit strategic cu pachetul Ryan Fraser+Callum Wilson de la Bournemouth, Lallana e cu acte la Brighton, Everton se da mare cu Allan adus de la Napoli si James Rodriguez de la Real Madrid, iar Mou la Spurs i-a luat pe Hojbjerg si Doherty - nimic rasunator, dar cat sa se descurce pentru... un loc de Europa League. Poate sunt un pic rautacios cu portughezul, dar merita.

     Predictia mea pentru top 4 20/21: 

     Liverpool 
     United 
     Chelsea 
     City 

     Anul trecut - gasiti articolul aici - am dat corect primele trei clasate si singura surpriza in primele sase a fost Leicester

      Cel mai frumos fotbal din lume isi incepe noul sezon sambata dupa-amiaza si se vede pe Eurosport.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig