duminică, 13 septembrie 2020

Julieta

 

     Al doilea film din Pelicula 5 si primul din seria recuperarilor pentru mine. Nu m-am grabit sa-l vad la vremea lui si bine am facut. Fara sa-i neg cateva merite - vizuale si de cast, acest Almodovar e prea retinut pentru gustul meu. 


     Am incercat sa exemplific mai sus placerile Julietei. Primul cadru mi-a adus aminte de Carne Tremula. Si acolo, si aici e vorba de o secventa de sex. De ce aici personajele o fac imbracate... n-am idee. Cam asta e de fapt problema mea cu Julieta. Almodovar nu isi dezbraca suficient personajele. La propriu, dar si la figurat. Ori cand povestile lui sunt cam scoase din Stirile de la ora 17... retinerile nu-si au rostul. Al doilea cadru e despre Lupe Cartie Roda - a carei aparitie, personaj si interpretare m-au fascinat. Doar ca ea e un secundar cu cateva minute de screen time

     Ca sa nu credeti ca dau tot timpul cu pietre in Almodovar gasiti aici ce am scris dupa Piel que habito. Care mi-a placut mai mult.

     Inchei cu un lucru care m-a tot scos din sarite in timpul vizionarii mele online. Subtitrarea. Ma descurc decent cu spaniola, dar nu am vrut sa-mi sacrific vizionarea, asa ca am pornit subtitrarea. Nu bag de seama scaparile, destule la numar, de genul "borbesc" in loc de "vorbesc" (b si v sunt vecine de tastatura, deci shit happens), dar cand un personaj pleaca trei luni de zile (meses) si traducerea e cu trei zile... ma cam oftic. Din cauza ca in poveste, in acest interval, se intampla niste lucruri foarte importante. Pe care nu poti sa ti le explici in trei zile.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig