sâmbătă, 26 septembrie 2020

Yes is more: an archicomic on architectural evolution

 

     Pe Bjarke Ingels l-am vazut prima si singura data intr-unul din episoadele din Abstract: The Art of Design. Energia, argumentele si ideile lui m-au facut sa-mi doresc sa aflu mai multe despre proiectele pe care echipa lui (BIG=Bjarke Ingels Group) le-a gandit si pus in practica in Danemarca natala sau aiurea-n lume. Asa am am ajuns sa citesc, ani mai tarziu - ce-i drept, Yes is more

     Nici cartea nu e una obisnuita. E gandita ca un comic book despre arhitectura, filozofia yes a lui Bjarke si drumurile intortocheate pe care le poate avea un proiect. Care de cele mai multe ori nu capata viata. Pentru ca lupta cu traditionalismul danez e grea, pentru ca politicienii se schimba sau isi schimba deciziile, pentru ca uneori chiar si tarile dau faliment (vezi Islanda). Ironic sau nu, China si tarile cu iesire la Golful Persic ajung sa fie clienti mai siguri pentru viziunea nastrusnica a trupei lui Bjarke.

     Nu e o carte pentru profesionisti in domeniu, e usor de urmarit si inteles in argumente si sens, iar stilul ironic in care e scrisa e mai mult decat delectabil. Pana sa dati banii pe carte, episodul de care va spuneam se gaseste la liber pe youtube:       


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig