luni, 1 februarie 2021

Ianuarie 2021 in EPL

 

     O luna in care s-a jucat la foc automat. 

     City fara rivala 

     Castigatoarea detasata a lunii ianuarie. 9 victorii consecutive indiferent de competitie, 7 dintre ele in Premier League. Efect imediat: City s-a cocotat pe primul loc in clasament. Fara Aguero mai tot acest rastimp si fara KDB la ultimele doua meciuri de campionat, trupa lui Guardiola a gasit strength in numbers. Defensiva a luat un singur gol in 7 meciuri, ofensiv au punctat 9 jucatori diferiti. Daca ar fi sa aleg un singur remarcat - acela ar fi Gundogan, e intr-o forma cum nu l-am mai vazut. 



     Chelsea, la polul opus 

     Am crezut tot timpul ca Chelsea in acest sezon va fi intre bal si spital, dar va ajunge la bal la final. Nu e inca exclus sa fie asa, dar pana una alta in ianuarie a facut o oprire la spital. Rezultatele amestecate, infrangeri cu City si Leicester, l-au facut pe Abramovici sa renunte la Frank Lampard. Da, Chelsea a bagat un sfert de miliard in transferuri si da, forma era ingrijoratoare. Dar sa-l dai afara pe Lampard, care are sangele albastru, mi se pare un gest... a la Becali. Echipa a fost preluata de Thomas Tuchel. Neamtul care a preluat BvB-ul de la Klopp acum niste ani si a mai antrenat-o pe PSG e recunoscut pentru relatiile dificile cu patronii. Funny, nu? 

     Liverpool, down & up 

     Cormoranii au luat-o la vale zdravan - au pierdut cu Saints si Burnley, au remizat alb cu United. Dar Klopp a redresat frumos lucrurile si ai sai au castigat ultimele doua etape, meciuri grele la Spurs si West Ham. Salah pare ca s-a trezit si se aude ca Liverpool va aduce un fundas central in ce a mai ramas din perioada de transferuri. Liverpool are si cele mai multe pase si goluri inscrise pana acum, semn ca sistemul lui Klopp e bine mersi. Pentru neutrii e o veste buna: lupta pentru titlu nu e inchisa, ba chiar se da in 3. 


     United si Arsenal

     Apropo de pierderi de forma si de reveniri de forma, United si Arsenal au ales sa treaca prin furtuna fara sa schimbe omul de pe banca si ambele s-au redresat cat de cat. United avea 3 infrangeri din primele 9 meciuri jucate in campionat. Au mai acumulat o singura infrangere pana in etapa 21, un esec ce-i drept rusinos cu Sheffield United, dar chiar si asa se bat la titlu City si Liverpool. Arteta, pe care eu il vedeam demis dupa cat de jos ajunsese Arsenal, a reusit sa intoarca si el situatia. Tunarii sunt inca pe o pozitie nu tocmai de laudat, dar in fapt la doar 2 puncte de top 6. Acolo unde Mou si Spurs tremura zdravan fiindca au ramas pentru o perioada fara Harry Kane.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig