sâmbătă, 22 mai 2021

Playoff 2021 bracket si predictia mea pentru runda 1

 

     Spre dimineata ultima echipa care s-a calificat in playoff a fost Memphis Grizzlies. Ja Morant a facut-o cu doua patrunderi in care si-a folosit corpul, a creat spatiu, iar apoi a aruncat din saritura. Are 21 de ani, a fost rookie of the year sezonul trecut si va juca prima oara playoff anul acesta. Am simtit cumva calificarea lui Grizz ca o schimbare de generatie pentru ca de partea cealalta erau Steph (33 de ani) si Draymond (31 de ani). E drept ca Warriors sunt fara Klay, ca au fortat intrarea in overtime, dar cam atat. Anul viitor va fi decisiv pentru Warriors - fie prind o finala de conferinta, fie Steph se gandi la oportunitatea de a castiga inca un titlu in alta parte.

   Bracket-ul pe 2021 e gata, playoff-ul 2021 incepe diseara. Primul meci e la noua seara ora Romaniei, ce sa-ti doresti mai mult?

     Ce cred eu ca se va intampla? In Est in prima runda Sixers vor matura cu Wizards - ii vad facand un sweep. Iar Nets la fel, ii vor bate la 0 pe Celtics. Seriile dintre Knicks si Hawks si Bucks si Heat vor fi mai disputate. Knicks vin dupa o seceta de playoff care dateaza din 2013, Hawks din 2017. Thibs a reusit un mic miracol in Madison Square Garden (n-as fi crezut!), pe Hawks ii astepta toata lumea si iata-i, fara insa sa rupa gura targului. Knicks au in mintea mea un avantaj - defensiva. Au jucat tot sezonul ca si cum ar fi fost playoff. Trae & ai lui nu s-au omorat cu firea, mai exact, dintre echipele din playoff, doar Portland si Brooklyn au avut ratinguri defensive mai rele. Cu o defensiva superioara si cu Thibs pe banca, merg cu Knicks in 6. Cea mai interesanta serie e insa Bucks contra Heat. In ultimii ani Greek Freak era considerat favorit din postura de MVP al sezonului regulat, iar Bucks aveau recordul de victorii in Est. Anul acesta nu le-a mers la fel de bine, dar sunt o echipa solida si cele cateva piese noi vor sa arate ca fac diferenta acolo unde conteaza. Heat au facut un bubble de vis si vin din postura de campioni ai Estului. Sa ajungi acolo, in Finala NBA, iti lasa un gust. Si il au pe banca pe Spo. Iau Heat in 6.


     In Vest campionii en-titre au prins loc via play-in, dar nu ii vad sa nu treaca de Suns. Iau Lakers in 5, intrebarea va fi cum se simte LeBron. Jazz in schimb isi vor respecta relativ usor statutul de favoriti. Mitchell a zis ca va fi ready to go la ora meciului, asa ca Jazz in 5. Sa nu va mirati daca Grizz fac o surpriza in primul meci al seriei, ei intra incalziti bine dupa doua meciuri de play-in cu tensiune maxima. Nuggets v. Blazers e de vazut. Daca Murray n-ar fi accidentat, as zice ca Nuggets castiga seria confortabil. Dar asa... va fi o batalie lunga. Iau, totusi, Nuggets in 7. Clippers contra Mavericks e de super vazut pentru ca... anul trecut intre cele doua a iesit cu scandal si vorbe nasoale. Da, Luka a jucat atunci cu o glezna umflata, iar acum Clippers au pierdut intentionat ultimele doua meciuri ca sa o evite pe Lakers, chestie rusinoasa, dar oare eficienta? In locul lui Clippers, eu as fi vrut sa infrunt Lakers mai repede - pana nu li se refac accidentatii si cu o miza mai mica pe masa. Stim bine ca PG-13 vine cu riscuri majore intr-o eventuala finala de conferinta. Iau Clippers in 6.





SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig