luni, 7 iunie 2021

NBA Playoff 2021: predictia rundei 2

 

     Cum a fost runda 1? 

     Cateva lucruri asteptate s-au intamplat. In Est Philly si Nets n-au avut probleme. N-au fost sweep-uri, dar au fost serii categorice. Doar Tatum pentru Celtics a aratat ca se poate opune. Apropo de Celtics, deja s-au produs schimbari in organizatie - Ainge a plecat, Brad Stevens, head coach in ultimele sezoane a fost promovat in pozitia de general manager. Am impresia ca e cel mai tanar GM al Ligii. 

     In Est surpriza a fost sweep-ul lui Heat de catre Bucks. N-as fi crezut-o, parca nici nu-mi vine sa o cred inca. Finalista Estului de anul trecut, cu acelasi core de jucatori, praf si pulbere. Iar Hawks au trecut de Knicks. Fanii nabadaiosi l-au starnit pe Trae Young care le-a servit un mix de aruncari de la trei puncte, tear drop-uri si alley up-uri la Capela sau pase scoase pentru alti aruncatori de la distanta. Cert e ca defensiva lui Knicks a colapsat. Iar puncte pentru Knicks... n-avea cine sa inscrie. Desi, recunosc, cifrele lui Rose au fost minunate.

     In Vest... Lakers, campionii en-titre, au iesit la Suns in 6 meciuri. Cu AD accidentat si LBJ - nu stim inca - nerefacut dupa accidentare sau pur si simplu imbatranit. Pentru mine a fost o surpriza, desi mereu zic si scriu ca accidentarile schimba tot in NBA in cazul superstarurilor. Pe Clippers ii asteptam castigatori, au resit s-o faca, le-a luat 7 meciuri. Luka e meserie, dar Mavs au nevoie de un al doilea jucator de calibru. Sorry, Porzingis nu a fost o alegere inteleapta. Si am zis asta din start. Si Nuggets au castigat asteptat pentru mine. Pur si simplu forta grupului de acolo e suficienta cat sa-l ajute pe Joker sa mearga mai departe. Cu Utah am fost exact in predictie pana la ultima virgula - Grizz, incalziti bine, au luat primul meci, dar atat.

     Ce urmeaza in runda 2? 

     Sixers si Hawks au jucat deja primul meci al seriei lor. Hawks au fugit in prima jumatate la 20-25 de puncte in fata si, oricat s-a chinuit Joel, revenirea nu a venit. Hawks sunt insa a streaky team. Le intra mingea de la 3, e greu sa te tii dupa ei. Eu zic ca Sixers vor intoarce acest start. Iau Sixers in 6. Tot in Est Nets i-au luat prima partida lui Bucks. Si asta cu Harden stand pe bara din cauza unei accidentari. Motorul acestei victorii mi s-a parut Blake Griffin. Puncte si recuperari, energie multa. Iau Nets in 5. 

     In Vest Jazz se va lupta cu Clippers. Stiu ca la casele de pariuri Utah are avantaj, inteleg eu chestia cu depth-ul, dar... Clippers au dovedit un mental zdravan, au trecut printr-o prima runda nebuna, le va da aripi, si il au pe Kawhi. Mitchell e un superstar, dar daca ma pui sa aleg intre cei doi, tot Kawhi vine peste. Iau Clippers in 7, nebunie totala. 

     Si tot in Vest Suns dau peste Nuggets. Again, merg pe feeling si zic Nuggets in 6. Nu stiu cati isi mai amintesc cum revenise Jokic ingrasat si lent dupa scurta vacanta dintre sezoane. Acum toti il vad MVP. Sarbul e pur si simplu de neoprit. Da, ii lipseste Murray, dar MPJ a compensat bine si sper ca intalnirea cu Devin Booker, cumva un jucator asemantor ca stil, il va extra-motiva. 




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig