duminică, 20 iunie 2021

NBA Playoffs 2021: predictia pentru finalele de conferinta

 

     Incep cu Vestul - aici se stiu ambele combatante, iar diseara de la 10, ora noastra, seria se deschide in Phoenix, Arizona. 
     
     Deci Suns. Dupa ce i-au scos pe Lakers, cu AD accidentat si LeBron semi-accidentat si el, iar apoi i-au facut un sweep absolut surprinzator dupa mintea mea MVP-ului Jokic si celor de la Nuggets unde Jamal Murray a fost absent in tot acest playoff. Vin dupa o pauza buna in care s-au odihnit si cu o franciza flamanda dupa un titlu NBA care ii lipseste in toata istoria sa. Ultima oara cand ajungeau in Finala NBA era vara lui 1993, iar liderul lor din teren era Charles Barkley. Dar si cu o veste cazuta ca un trasnet zilele trecute: Chris Paul are COVID-19 si urmeaza protocoalele Ligii. Ce inseamna asta mai exact? Cert e ca nu va juca in primul meci al seriei, mai departe sunt doar speculatii. Ba nu, mai avem o certitudine: omul s-a vaccinat in februarie. Viata celor de la Suns fara CP3 va fi tricky. Suns nu vor avea generalul care sa-i conduca, mintea limpede si un motivator important. Booker e un scorer pe cinste, Ayton recupereaza si domina sub panou, Crowder e artagos si a tras bine de 3, mai sunt cativa youngsteri care pot iesi la rampa, Suns joaca intr-o rotatie de 9 oameni. Dar toate se intampla cu CP3 aducand mingea, dictand tempo-ul, dirijand miscarile in teren si oferind calm cu pasele sale care ii pun pe toti in valoare. CP3 a avut meciuri in playoff cu 0, repet 0!, turn over-uri. 


     De parte cealalta alti flamanzi ai istoriei. Los Angeles Clippers. Niciodata intr-o finala de conferinta, mereu in umbra celor de la Lakers. Anul trecut cu PG13 si Kawhi pierzand rusinos in runda 2, iar Doc Rivers achitatand nota de plata (poate pe merit daca ne uitam la cum se sufoca Sixers in playoff-ul asta tot cu Doc pe banca). Pentru Clippers au fost doua runde grele de playoff. Contra lui Doncic au castigat 4-3 intr-o serie absolut nebuna - in primele 6 meciuri echipa gazda n-a reusit sa castige pe teren propriu. Iar apoi cu Jazz au castigat 4-2 dupa ce Jazz au avut 2-0, iar Kawhi nu a jucat in meciul 6 din cauza unei accidentari. Acest meci a fost miracolul lui Clippers, au intors de la un deficit de 25 de puncte, cu 8 minute ramase din sfertul 3, pe mana unui jucator cvasi necunoscut (Terence Mann) care a inscris 39 de puncte in meci. Si Clippers par intr-un mars catre o misiune istorica. Mereu cand ma uit la meciurile de acasa, am senzatia ca fan base-ul celor de la Clippers e moale, nu simti nicidecum atmosfera din arenele din Dallas, Salt Lake City sau Phoenix. Iar marele semn de intrebare ramane Kawhi. Cat va lipsi? Cand se va intoarce, cat de ruginit va fi? 


     Fara Kawhi si CP3, merg cu Clippers. Dar cu CP3 in teren, merg pe Suns. Si cu Kawhi, si cu CP3... complicat, dar tind sa merg cu Clippers. Care e scenariul din capul meu? CP3 nu intra in contact cu nimeni, dar se poate antrena singur. Cand revine, o face strong si le da un boost celor din Phoenix. Perioada minima de stat e 10 zile. A inceput pe 16 iunie, sta pana pe 26. Deci CP3 pierde primele 3 meciuri, primele doua din ele in Phoenix. Kawhi nici vorba sa revina, in stilul sau o sa stea si o sa astepte. Sa zicem ca dupa primele 3 meciuri Clippers vor avea 2-1. Asta e scenariul pesimist pentru Suns dupa mintea mea. Dar revine CP3 in meciul 4, fac 2-2 si revin in Phoenix. Castiga iar, Phoenix va fi in fata. 3-2. Kawhi revine si el. 3-3. Si decisiv in Phoenix. Iau Suns in 7.

     Si Estul. Aici Sixers au de jucat un game 7 cu Hawks in fata fanilor din Philadelphia. La pariuri Sixers sunt dati favoriti, dar mie mi se pare ca acolo colcaie problemele si neincrederea. Iar fanii se pot intoarce impotriva lor foarte usor. Eu iau, impotriva multora, Hawks in acest game 7. 
  
     Si ajungem si la ultima finalista de conferinta - Bucks. Spre dimineata, Kevin Durant a calcat cu varful adidasului linia de 3 si a lansat o aruncare in ultima secunda a meciului 7. A inscris. Daca erau trei puncte, Nets ar fi mers in finala Estului. Au fost doua, Nets s-au bucurat pentru ca au fortat intrarea in over time. Dar acolo, cu ambele echipe rupte de oboseala, Nets au ratat 11 aruncari din 12. Inclusiv un airball al lui KD cu care ar fi inchis iarasi meciul. Adevarul e ca Giannis si Bucks s-au miscat asa si asa, dar accidentarile - aceasta mantra a playoff-ului - au contat si in aceasta serie. Kyrie n-a mai aparut dupa ce s-a accidentat in meciul cu numarul 3, iar Harden, desi pe revenire, a fost jumatate din ce poate fi. Asa ca Bucks merg mai departe.


     Bucks-Hawks e ce cred ca vom avea. Si merg cu Bucks in 6 catre finala NBA daca Giannis nu s-a accidentat si el (parea sa fi suferit o accidentare in sfertul 4, dar a terminat sfertul si a jucat si prelungirile).


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig