duminică, 13 iunie 2021

Un an de Masterclass

 

     Am avut, vreme de un an, abonament la Masterclass - un loc virtual unde poti lua lectii pe diverse subiecte de la tot felul de nume grele. Imi amintesc ca primul class pe care mi l-am luat a fost Screenwriting cu Aaron Sorkin pentru ca dialogurile lui sunt de neegalat in cinematografia de azi. Si imi amintesc cum am facut oua posate cu Gordon Ramsey si cum le dadeam colegilor poze cu rezultatele mele. Au fost si cursuri pe care le-am gasit complet lipsite de valoare - Natalie Portman imi explica senin sa dedic minim un an si jumatate ca sa invat sa cant la pian daca trebuie sa interpretez un personaj care canta la pian... Bre, Natalie, cine isi permite luxul asta? Si am descoperit cat conteaza personalitatea celui care tine class-ul. De exemplu Bob Iger si al sau Business Strategy and Leadership a fost plat, plin de idei de bun simt livrate absolut sforaitor. In schimb Hans Zimmer, desi nu am nici in clin, nici in maneca cu muzica, m-a cucerit iremediabil cu felul sau de a fi si cu povestile lui. 

     Fara sa am pretentia sa fi trecut prin mai mult de 1/5 din cursurile oferite in total si cu doza personala de subiectivism, iata top 3 class-uri pe care am avut placere sa le parcurg:

#3

David Carson, Graphic Design

Personalitate laid back, un fel de Hawaii uman, David Carson repeta mantric - nu folosi grid-ul, este moartea creativitatii! Ceea ce mi-a adus aminte de Hundertwasser si parerea sa la fel de radicala despre linia dreapta. Dincolo de fascinatia mea pentru tot ce tine de design, class-ul a avut exemple care sa ma faca sa gandesc, exercitii pe cat de simple, pe atat de provocatoare si o doza neasteptata de autocunoastere. 



#2

Chris Voss - The Art of Negotiation

Chris Voss arata ca o hiena. E slabanog si cand zambeste isi scrasneste dintii. Are un timbru vocal care te ingheata si o experienta uriasa in negocieri din vremurile in care lucra pentru FBI. Class-ul lui mi-a placut asa mult incat mi-am comandat o carte si l-am recomandat in stanga si-n dreapta.




#1

Dan Brown - Writing Thrillers

Nu i-am citit niciunul dintre romanele bestseller, nu ma dau in vant dupa genul de literatura pe care o scrie, iar ca prezenta e prea cuminte, dar class-ul oferit m-a surprins placut si cucerit complet. Am parcurs mai multe class-uri ale unor scriitori sau scenaristi, niciunul nu mi s-a parut la nivelul acestuia. E foarte bine structurat, clar precum cristalul, face tot sensul din lume, e simplu de inteles si aplicat/replicat. Dan Brown isi devoaleaza, fara prea multe retineri din cate mi-am putut eu da seama, reteta de succes. 
    



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig