sâmbătă, 18 iunie 2022

Dinastia Warriors

 

     Golden State Warriors sunt campionii NBA! Si cu patru titluri in opt ani sunt o dinastie. Seria cu Celtics a fost si n-a fost mai grea pentru ei decat am crezut. S-a terminat in sase meciuri, nu in cinci cum anticipasem. Celtics au luat primul meci in Bay Area, aia a fost surpriza. Momentul de cotitura a fost acel game 4 in Boston, cand Steph a facut o magie de 43 de puncte. Au urmat apoi alte doua victorii consecutive fara drept de apel. Toate puse una peste alta eu n-am avut emotii vreo secunda. Warriors au confirmat iarasi ca experienta si pedigree-ul de campion conteaza.  

     Steph a luat si titlul de MVP al Finalei NBA, singurul care ii lipsea si acum ploua cu laudatio peste tot. Adevarul e ca acest slabanog si nu foarte inalt jucator a schimbat nu doar o franciza, ci jocul cu totul: de la volumul de aruncari de la distanta si pana la felul in care mingea se plimba intre jucatorii unei echipe. Va sa zica in anii domniei lui LeBron, Steph s-a strecurat si a luat al patrulea sau inel de campion. A facut-o inainte sa fie coechipier cu Durant, a facut-o cu Durant in echipa, a facut-o dupa ce Durant a plecat cautand o iarba mai verde asemenea Petuniei din cartile pentru copii.  Si poate nu chiar cei din urma s-au bucurat si Lakers si fanii lor - Celtics raman la 17 titluri, la fel ca purple & gold



     Ce urmeaza? Celtics trebuie sa se gandeasca cum tinker-uiesc echipa. Cred ca cei care spun ca le lipseste un point guard adevarat, spun bine. Doar ca au incercat si cu Kemba, si cu Kyrie si n-a functionat. Poate le trebuie un veteran. Altfel nu-i vad bine pentru ca Bucks nu au fost la capacitate maxima si pentru mine Bucks raman prima optiune in Est.  Warriors vor savura indelung acest titlu dupa doi ani grei, dar apoi vor reveni pe parchet pentru un run it back clasic. Garda veche - Steph, Klay si Draymond - nu intinereste, dar din spate Warriors aduc jucatori crescuti in acelasi spirit - Wiggins si Poole au aratat deja ca pot. Totusi sa schimbi "liniile" din mers nu e treaba usoara. Pentru mine Doncic e rivalul numarul 1 in Vest, dar sa vedem cu ce "piese" va fi inconjurat.   


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig