duminică, 2 octombrie 2022

Slanic, PH

 

     N-am idee de ce n-am ajuns niciodata pana acum la mina de sare Unirea din Slanic, Prahova. E la mai putin de doua ore de Bucuresti si are un look absolut spectaculos. Bonus: respiri niste sanatate salina si te racoresti pentru cateva ore la  o temperatura constanta de 12 grade. Nu e nevoie de echipament de miner ca cel din fotografie, dar hainele groase sunt chiar necesare. 


     Ideal e sa mergi intr-o zi din timpul saptamanii - drumurile vor fi libere. Noi am fost vineri, iar pe intoarcere, drumul la dus se aglomerase oribil. Ideal e sa mergi intr-o perioada care sa nu fie de concedii tipice la romani - final de septembrie a fost sublim. Nu cred sa fi fost mai mult de 20 de oameni intr-o mina uriasa - incaperile au tavanul la 50-60-70m deasupra capului vizitatorului.


     Coboratul in mina se face doar cu niste microbuze. Drumul propriu-zis dureaza un sfert de ora si e destul de accidentat. La asta trebuie adaugat timpul de asteptare de la suprafata. Maxim o jumatate de ora, minim cat se repede se umple microbuzul. In subteran e un spatiu generos unde poti manca ce ti-ai adus de acasa, sunt locuri de joaca, poti citi povestea minei si vedea expuse obiecte de altadata. Sunt si cateva magazine, o expozitie de busturi in cheie istorica nationala si... un planetariu bomba. Eu n-am vazut decat cinci minute dintr-un spectacol, in rest am dormit ca un bebelus in puful oferit, dar fetele erau date pe spate la final.


     Si speciala de goodbye:




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig