luni, 19 iunie 2023

TIFF 22

 

Am ajuns la Cluj joi dupa miezul noptii cu un zbor HiSky pentru al doilea weekend de festival. A fost ploaie sau amenintare de ploaie tot timpul, dar macar n-a fost frig. Si cei cu multi ani de TIFF in spate stiu despre ce scriu eu aici. Am dat din piciorute, am asistat la pitch-uri, talk-uri si altele de acest gen si am vazut cateva filme.
Arsenie la Casa Studentilor de Alexandru Solomon. Docu nu construieste vreo punte, drept dovada spectatorii iesiti din sala dupa vreun sfert de ora, si nici nu mi-a deschis ochii cu nimic.
Am mers la toate cele trei volume de scurtmetraje romanesti. Favoritul meu - Berliner Kindl - a luat o mentiune speciala din partea juriului. E despre o fata (Anca Munteanu) care s-a intors din Germania, face livrari cu bicla si se gandeste cum sa-l abordeze pe un tip. L-am gasit onest cu urme de optimism si simpatic cu un aftertaste amarui. M-a uns, ce sa mai.
Talk-ul lui Oliver Stone a fost o jumatate despre energia nucleara. Nu sunt eu priceput pe subiect, dar sa spui ca Cernobal a omorat foarte putini oameni… Stone numara americaneste, cancerele si malformatiile le pune la pagube colaterale. Celalalt invitat de onoare al festivalului a fost Geofrrey Rush. Australianul mi s-a parut mai prietenos.
Duminica dimineata am vazut Carbon la Florin Piersic. Box office hit-ul de peste Prut este un must see. Dincolo de graiul moldovenesc delicios, avem o poveste plina de ironie care se potriveste perfect si-n zilele noastre. Las trailerul mai jos, poate va convinge. Filmul va intra si-n cinematografele noastre in curand.

    

Ultimul film vazut de mine a fost Confort nordic. Tot o comedie, despre un grup care incearca si reuseste cu pretul unor aventuri islandeze sa se vindece de frica de zbor. Distractiv, dar pe usurel de sus pana jos.
Si asta a fost. Inapoi acasa.
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig