vineri, 31 iulie 2009

Jurnalul din Peru: part 5

Canionul Colca

      Toate agentiile de turism din Arequipa (si nu sunt deloc putine) vand pachete legate de muntii din jurul orasului - hiking, trekking, 1-2-3-4 zile pe Misti sau in Canionul Colca. E cel mai adanc canion din lume. Cam de vreo 2 ori cat Marele Canion din Colorado pe care l-am vazut anul trecut. Colca e mult mai spectaculos.


     Incepand cu soseaua care urca serpuit de la 2500m la 4000m si iti ofera imagini senzationale. In zonele mai largi incasii au terasat suprafete imense folosite si astazi pentru cultivarea soiurilor de porumb si cartof. Adaugi o rezervatie naturala in care observi la liber vicunas, lame si alpaca (nici acum nu am retinut exact diferentele intre cele trei) si un punct denumit Cruz del Condor in care in fiecare dimineata, intre 9 si 11, pe deasupra capului iti trec condori cu diametrul in aripi de 3 metri. Ti se precizeaza din start ca pasarea e necrofaga (mananca hoituri, mortaciuni, etc.), dar cand o vezi cum da din cap pe deasupra ta, nu mai esti asa de sigur pe tine.






     Marele dezavantaj din canion e frigul. Motelul la care am fost cazati pentru o noapte nu avea incalzire, de fapt sunt foarte putine locuri de cazare midrange la care sa ai parte macar de un radiator in camera. Sub cearseaf + cele 4 paturi nu te poti plange de frig, dar mersul la spalat pe dinti nu e tocmai o placere. Pe zi, la soare, treaba se incinge rau. Intr-o plimbare de cel mult o ora, 4 din cei 12 oameni din grup sunt loviti de insolatie. Altii, prevazatori, au cu ei si crema de protectie solara.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig