duminică, 19 mai 2013

Trei saptamani in Himalaya de Marius Chivu

     
     Sunt putine carti cu adevarat faine despre calatorii scrise de romani. Pana azi mie mi-au placut Vand kilometri, calatoria lui Mihai Barbu si a motorului sau Doyle pana in Mongolia si inapoi, si Prin praf si vise a Roxanei Velea care s-a aventurat cu doi straini intr-un tur nebunesc al Africii. Daca mai stiti si altele, lasati un comment, va raman recunoscator. De azi insa pe lista mea scurta de lecturi de calatorie exista un al treilea titlu: Trei saptamani in Himalaya de Marius Chivu.



     O aventura plina. Cu aterizare la Kathmandu, luat la intrebari pentru pozele facute aproape de consulatul american, urcat in trepte cu serpasi pana la 5500m altitudine intr-un razboi psihologic cu ideea si simptomele lui High Altitude Sickness, cunoscut oameni din partile locului si calatori de pretutindeni. In plus o calatorie a calatorului in el insusi sau asa cum mai inspirat o scrie chiar autorul: "pe masura ce urci muntele, cobori in tine."

     Sunt foarte multe poze in volum, poze foarte misto, poate nu profi, dar numai bune ca sa iti construiesti universul calatoriei. Din pacate autorul a pastrat pentru el o poza esentiala - cea cu o rusoaica facand dus la o cascada. :)

     Eu am citit-o intr-un weekend, pe nerasuflate. Daca aveti foamea calatoriei in voi - calatoriei adevarate, nu a celei cu hoteluri de 5 stele, plaje amenajate si multe distractii fabricate pe metru partrat - atunci volumul asta vi-o poate potoli si starni deopotriva.

     Nu ma pot abtine si mai citez o data: "Orice calatorie este o forma de odihna, meditatie si asteptare. Sa pleci de-acasa inseamna sa-ti asumi absenta din mijlocul alor tai, inseamna sa ai curajul de a fi uitat o vreme de ceilalti si de a te pune la dispozitia necunoscutului." Dispozitia necunoscutului - ce bine si ce plauzibil suna.

     P.S Trekker, varf, piatra, apa, marijuana, soparla, copii, zapada, dal bhat, rupii, ghimbir, frig si cald sunt cele mai folosite cuvinte in Trei saptamani in Himalaya. Asa, ca sa stiti la ce sa va asteptati. 


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig