vineri, 12 mai 2017

Jurnal bolognez: part 4

     De la 6 la 7 dimineata Mara tine o conferinta de presa, iar apoi doarme neintoarsa pana la 10. Timp berechet sa pregatim o vizita la un loc de joaca - cererea expresa a Marei de ieri. In teorie centrul Bologniei nu e deloc ofertant. Gasim cu greu una bucata Giardini Margherita dotata conform unei poze gasite cu chiu, cu vai pe net cu un loc de joaca. Un pic dupa 11 iesim pe usa. Totul merge ca la carte pana cand, odata suiti in autobuz, soferul ne indica niste automate de bilete care merg doar cu fise - 1,5euro de basca. Legea lui Murphy: cand ai nevoie de maruntul ala care-ti atarna greu in buzunar, ia-l de unde nu-i. Urmeaza un filmulet de 5 minute cu prosti - noi si o doamna stafidita reusim sa bagam 1,3 euro in aparat, apoi ea face cheta pentru alti 20 de centi. Doar ca in 90 de secunde cei 1,3 euro expira asa ca sunt pierduti. Din una in alta am ajuns unde aveam nevoie. Fara control, fara pobleme.

     Gradina e loc de alergat, jucat baschet si plimbat carutul. O gasca de baieti fluiera de la o distanta sigura o domnisoara cu forme apetisante care se intinde in tot felul de pozitii prin iarba. Gasim repede locul din fotografie si Mara e incantata sa se catare, sa traverseze pe o barna, sa urce si sa coboare un pod si sa se dea pe tobogane. Fericirea unui copil e simpla.


     Si completa daca dupa-amiaza mergem dupa inghetata. Am ochit Cremeria Santo Stefano. E mai mica, mai cu feeling, cu cateva lazi de plastic folosite drept scaune de cei de afara. Selectia nu e la fel de bogata, dar gustul este divin. Nu bate Castigllione, dar e peste Funivia clar. Pentru ca Mara are muci - mananca doar cu lingurita. La totale insa pitica sta bine - 14 gusturi, primul loc. Mai ramane o jumatate de zi de maine pentru o rasturnare de clasament.

     Pe seara descoperim chiar langa Porta Saragozza un parc mic unde oamenii se intalnesc cu cainii lor si care are... un mini-loc de joaca. Suficient ca Mara sa consume ultima liniuta a bateriei acestei zile. 

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig