joi, 8 iunie 2017

Game 3, NBA Finals 2017

   
     Am schimbat locul - suntem la Quicken Loan Arena din Cleveland - nu si ritmul. Se joaca intr-o viteza dementa. Nu prea inteleg de ce, dupa tot ce am vazut in primele doua meciuri, nu incetinesc deliberat cei de la Cavs. JR Smith si Durant se dueleaza de la distanta, dar activismul lui Kevin Love in defensiva si precizia lui LeBron in ofensiva fac diferenta pe start. Mai sunt si 20 000 de oameni in tribune care striga pentru Cavs. La jumatatea primului sfert gazdele au 4 puncte in fata. Pe o faza defensiva Tristan Thompson ii aplica un bodycheck involuntar lui LBJ si numarul 23 de la Cavs sta secunde bune la podea. Durant si Curry sunt dublati, dar asta il elibereaza Klay Thompson - 16 puncte in primele 12 minute. Tot 16 puncte si pentru LBJ care sta pe banca ultimele 120 de secunde ale sfertului. De la deficit de 2 puncte, Warriors ajung la un avans de 7 puncte cu Steph Curry ingropand doua aruncari consecutive de 3. 120 de secunde! De atat au nevoie Warriors ca sa intoarca un meci. 39 la 32 pentru oaspeti.

    Sfertul 2. Cavs pun fizicul la lucru. Sa-l vezi pe Kyle Korver cu un slam dunk? Rarisim. Curry si Durant se odihnesc, dar rezerva David West se descurca de minune contra lui Kevin Love. De partea cealalta Deron Williams e rece ca gheata. In toata seria a aruncat pana acum de 11 ori si n-a inscris o data. Suntem in aceeasi poveste: high scoring, high running game, Cavs chinuindu-se sa tina pasul prin LBJ care duce in spate cat jumatate de echipa: are 23 din totalul celor 45 de puncte ale echipei. Am vazut insa in meciul 2 ca benzina se termina la un moment dat. Tristan Thompson face un blocaj la Curry si publicul e in delir. Dar pg-ul lui Warriors vine cu un raspuns imediat si pe masura: 3 puncte inscrise si un steal la un LeBron aflat in viteza maxima. Schumpert face un fault urat si stupid, dar mi se pare o momeala. Musca cineva? Da, Green din teribilism face imediat fault plus fault tehnic. Colegii incearca sa-l calmeze - stiu riscurile de anul trecut. Viteza de joc scade vizibil, dar Cavs nu profita. Curry musca de la distanta. Warriors au 12 aruncari inscrise din spatele liniei in prima jumatate. Sfertul se termina cu un fault prostesc al lui Zaza si cu o patrundere cu buzzer beater marca Irving. Cavs 61, Warriors 67.

   
     In timpul pauzei pe parchetul arenei presteaza un acrobat si catelul sau. Gazdele au insa nevoie de trucurile din palaria unui magician. Altfel, desi e o finala spectaculoasa, o sa fie ca acum 10 ani - un sweep al lui Cavs. Atunci pe mana lui Spurs, acum pe cea a lui GSW.

     Sfertul 3. Aici au pierdut Cavs fraiele in primele 2 meciuri. Tyronn iese de la vestiar nemultumit: Cavs nu au aplicat game plan-ul stabilit. Zaza si Green cu faulturi - au ajuns la 4 fiecare, un punct slab pentru Warriors azi. Irving incepe asa cum a terminat - pasa decisiva si lay up. Lui Love ii intra una de 3 - Cavs sunt in fata cu 1 punct. Apoi cu 2 cand lui JR Smith ii intra a 4-a aruncare de la distanta din 5 incercari. Raspunsul: Curry, de la distanta, a cincea oara! Cu cat mai grea aruncarea, cu atat mai confortabil pentru el. 5:45 ramase din acest sfert - egalitate la 80. 3 recuperari ofensive consecutive marca Kevin Love, Korver de la distanta, James cu un dunk, Kyrie cu 2 cosuri consecutive briliante. Magicianul e aici! Cavs au incetinit in sfarsit ritmul adversarei si termina en fanfare. Au 5 puncte in fata inaintea ultimelor 12 minute.

   
     Sfertul 4 incepe fara Curry si Durant, dar iarasi iese la rampa Klay Thompson - 4 puncte consecutive in tranzitie. Raspunsul vine de la Irving - stop shoot si pg-ul gazdelor are 35 de puncte, la fel ca LBJ. Tot restul echipei: 32 de puncte. Ritmul e exact ce Cavs isi doresc. Fiecare faza se dilata maxim, multe intreruperi, multe faulturi, cateva decizii controversate. Warriors nu iau viteza, nu-si intra in ritm. Dar iarasi Klay ii tine in viata cu un corner 3. A ajuns la 30. Ultimele 5 minute, Cavs au 1 punct in fata si trag cu dintii de fiecare minge. LBJ cu recuperari consecutive si un assist pentru JR Smith de 3, dar adevaratul erou e magicianul Irving - dribleaza, patrude, arunca si isi recupereaza singur aruncarea ratata ca sa ofere un nou atac pozitional echipei. Warriors la 2 puncte in spate. Mai sunt 75 de secunde! Ma plimb prin casa cu tableta in brate din cauza tensiunii. Durant ingropa o aruncare de 3, publicul amuteste. Apoi e faultat si-si inscrie liberele. Time out Cavs. Warriors au in fata 3 puncte si au intors meciul in 60 de secunde! Igoudala se apara perfect si LeBron pierde mingea cea mai importanta a serii. Pentru Cavs e o infrangere devastatoare. Warriors au 15 victorii consecutive in acest playoff. Si mai au nevoie de una singura ca sa devina campioni.


     Cavs 113 
     Warriors 118



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig