sâmbătă, 10 iunie 2017

Game 4, NBA Finals 2017

   
     Pentru Warriors titlul este pe masa in aceasta seara, dar si mai mult. Joaca pentru un record istoric - un playoff fara infrangere. Nu s-a intamplat in 71 de ani de NBA. Warriors tintesc Perfectiunea. La polul opus Cavs joaca sa supravietuiasca. Anul trecut au intors de la 1-3. A fost incredibil. Acum sunt la 0-3. Nimeni si niciodata nu a facut-o de la 0-3. Incepe meciul 4.

      Cavs in forta. JR Smith merge la fel de bine ca-n meciul precedent si baga 2 din 2 de la 3. LeBron patrude, inscrie si e faultat. Libera intra in scandarile fanilor - MVP, MVP! Kerr cere timeout dupa 2 minute si jumatate, baietii sai au deja in spate 9 puncte. Dar meciul continua in aceeasi nota - Love on fire cu 2 aruncari de 3 puncte consecutive, pe o reluare in slow motion se citeste nivelul lui de concentrare. Si fizic Cavs sunt hiperactivi. Raspund neasteptat de bine dupa infrangerea devastatoare din meciul 3. La jumatatea sfertului au 14 puncte in fata. Warriors aduna multe faulturi, Cavs insa rateaza 6 din primele 12 de la linia de libere. Sunt genul de ratari despre care in fotbal s-a inventat expresia ocaziile se razbuna. Draymond Green comite inca un fault stupid la Schumpert. Kerr sare de pe banca, are deja 4 jucatori cu cate 2 greseli personale. Durant e singurul oaspete cuminte si eficient, a inscris in double figures - 10 puncte la finalul primelor 12 minute. Cavs au inscris cele mai multe puncte din istorie intr-un sfert de finala NBA: 49. Iar LeBron nu are in contul sau decat 8 dintre ele. Cavs, avans de 16.

     Sfertul 2. O serie de mingi pierdute de ambele parti se termina cu o faza marca Durant: semidistanta plus fault. James, revenit dupa odihna, ingroapa o aruncare de 3. Diferenta revine la 14. Frenezia aruncarilor reusite incepe: JR de la vreo 2 pasi in spatele liniei de 3 in ultima secunda a atacului, woooow!, Curry cu un run and shoot tot de 3 executat in viteza de supererou, un dunk cu personalitate marca Regelui, Irving de 3, James iarasi. Kerr cere de urgenta un time out. 69 - 49 pe tabela, e cea mai mare diferenta in favoarea lui Cavs in aceasta serie. Warriors au intors insa un deficit de 25 intr-unul din meciurile din finala de conferinta cu Spurs! Pana la finalul sfertului jocul curge insa la fel: multe libere de ambele parti, Durant si Livingstone sunt singurii care misca din tabara oaspetilor - la pauza au 22, respectiv 10 puncte. Rezerva Livingstone e peste Curry, Klay sau Green. LeBron termina jumatatea meciului cu 22, Kyrie cu 28 de puncte. Niciodata intr-un meci din finala NBA nu s-au inscris atat de multe puncte in prima jumatate: 86-68.



    Sfertul 3. In timpul unei aruncari libere LeBron converseaza relaxat cu Kerr, iar pe faza urmatoare isi da singur o pasa pentru un dunk emfatic. Zaza cu cateva calcari pe picioare care i-au atras reprosurile tuturor. Asa l-a accidentat pe Kawhi acum cateva saptamani. Love, un erou al seriei, se arunca dupa orice minge si face un fault dur la Durant. De nicaieri atmosfera se incinge. Durant si LeBron se ciondanesc si primesc cate un fault tehnic. Urmeaza o confuzie generala dupa un fault tehnic al lui Draymond Green. E al doilea? Cica nu. JR calmeaza publicul cu o reusita de 3. Dar Durant raspunde cu recuperari ofensive consecutive si 2 puncte. Plus inca doua libere in faza urmatoare. Publicul scandeaza impotriva nabadaiosului Green, dar Warriors se apropie la 13. Deron Williams inscrie primul cos al sau in aceasta serie, iar Korver primul sau cos de 3 al serii. Lupta pe o recuperare se transforma in meleu de rugby, cu Zaza si Schumpert avand si ceva de discutat dupa. Arbitrii merg sa vada reluarea. Intre timp un fan din primul rand e evacuat din Quicken Loans Arena. Cu siguranta pentru ca i-a agresat verbal pe oaspeti. Sfertul se incheie cu 3 reusite consecutive de 3: lui Deron Williams ii raspunde Curry, caruia ii raspunde LeBron. Cavs au inscris deja de 20 de ori de la 3 puncte si mai sunt 12 minute. Warriors cu un deficit de 19.

     Oaspetii incep tare ultimul sfert. LBJ se odihneste si diferenta se micsoreaza la 13 in 65 de secunde. Am mai vazut filmul asta si nu a fost cu happy end pentru Cavs. LBJ reintra, Warriors la 11 diferenta dupa un tip in al lui David West, dar Irving eclipseaza pe toata lumea cu 5 puncte in 2 faze consecutive. Tristan Thompson face a 10-a recuperare pe un put back dunk si sunt iarasi 19 puncte intre Cavs si Warriors. 5 minute de jucat. Curry nu si-a intrat deloc in mana, Klay a avut multe de tras in aparare. Warriors nu pot trai doar din Durant. Nu asta seara. LeBron ii da un cot in figura lui JR - amandoi urmareau sa agate o minge - cam acesta e nivelul fizic cu care Cavs au jucat toata seara. Regele il depaseste pe Magic Johnson la numarul de triple double-uri in finalele NBA. Noul record: 9. Durant cu un capac la Irving si ambele echipe se racesc pana cand JR Smith, dupa un extra pass al lui LeBron, mai adauga o aruncare de la distanta - are 5 din 9 in seara asta. Publicul sarbatoreste deja. Kerr trimite rezervele. LBJ si Irving ies si ei. Din tribuna se striga Cavs in 7, Cavs in 7. Pentru gazde a fost un do or die game memorabil, indiferent de ce va urma.



Cavs 137 
Warriors 116

Meciul 5 se joaca luni noapte, de la 4 a.m.

SHARE:

Un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig